ISSN 2457 - 3973

Astăzi la 9.45 sună alarmele în tot județul Neamț! Simulare de cutremur de 7.4 Richter!

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență s-a raliat inițiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marți 13, să fie organizată “Ziua Informării Preventive”. Desfășurate sub sloganul “Preveniți ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activitățile derulate în această zi urmăresc conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care sunt expuși prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situații de urgență și familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viața și bunurile.

Pentru a marca cele două evenimente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț va organiza un exercițiu de alarmare publică la nivelul județului Neamț, având în vedere următoarea situație ipotetică: În data de 13.10.2015 ora 09.45, în zona VRANCEI s-a produs un cutremur de pământ cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter și o durată de 20 secunde, care s-a manifestat în zona de NE a Moldovei cu intensități de 6,8 – 7,2 pe scara MSK. În județul Neamț, efectele cutremurului au produs avarierea unor clădiri, a rețelelor electrice, de gaze naturale și de telefonie.

În data de 13.10.2015 la ora 09.45 la nivelul județului Neamț se va introduce semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele (durata totală de 2 minute). Semnalul va fi emis de sirenele electrice și electronice aflate în proprietatea autorităților publice locale și a operatorilor economici sursă de risc. La ora 10.00 se va introduce semnalul ÎNCETAREA ALARMEI care se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Regulile referitoare la modul de comportare în caz de cutremur se găsesc pe site-ul http://nutremurlacutremur.ro/comportament.htm .

  Articolul anterior

  Ionel Arsene renunță la candidatura pentru funcția de vicepreședinte al PSD! ”Rămân alături de organizația PSD Neamț!”

  Articolul următor

  Peste 11.000 nemțeni nu au nici acum energie electrică! Vezi ultima situație din județ!

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular