ISSN 2457 - 3973

Astăzi – ultima zi a conducerii Consiliului Județean Neamț! Cine preia județul de vineri?!

Joi, 23 iunie, este ultima zi în care Consiliul Județean Neamț este condus în actuala formulă: președinte Emilia Arcan, vicepreședinte Dan Manoliu. Vineri, de la ora 14,00 este programată ședința de constituire a noului Consiliu Județean și după depunerea jurământului de câtre cei 35 de consilieri are loc alegerea noii conduceri.

În ultimele 2 săptămâni s-au făcut calcule dar mai ales au avut loc negocieri politice. Așa cum am anunțat în exclusivitate, încă de săptămâna trecută, noua conducere a Consiliului Județean va fi asigurată de o tripletă PSD-ALDE-PMP. Social-democrații au 17 consilieri iar ALDE și PMP au câte 2 consilieri.

Pentru funcția de președinte al CJ Neamț și-a anunțat candidatura, încă din pre-campania electorală, deputatul Ionel Arsene, președintele PSD Neamț. Acesta a reiterat zilele trecute intenția de a candida la această funcție și pe baza protocolului cu ALDE nici nu ar trebui să aibă probleme. Lângă alianța PSD-ALDE va veni însă și PMP care va obține o funcție de vicepreședinte ce urmează să fie ocupată de președintele filialei, Laurențiu Dulamă. A doua funcție de vicepreședinte al CJ Neamț va fi ocupată de co-președintele ALDE Neamț, Ion Asaftei.

În aceste condiții, cei 14 consilieri ai PNL Neamț se pregătesc să intre în opoziție. Rămâne de văzut dacă deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, își va mai depune candidatura pentru funcția de președinte al CJ Neamț.

Pentru funcția de vicepreședinte de la CJ Neamț, PMP ar urma să se alieze la Primăria Piatra Neamț cu PSD și ALDE și să formeze majoritatea. PSD are 8 consilieri iar ALDE și PMP au câte 3 consilieri, deci rezultă o majoritate de 14 voturi față de cele 9 ale PNL. Dacă rezultatul ecuației va fi acesta, primarul liberal Dragoș Chitic ar urma să fie secondat de viceprimarii Bogdan Gavrilescu de la PMP și Luminița Vîrlan de la PSD.

Surse din interiorul alianței susțin însă că cei 2 viceprimari ar putea fi chiar contracandidații actualului primar, respectiv Liviu Harbuz de la PSD și Cătălin Drăgușanu de la ALDE.

Ședința de constituire a noului Consiliu Local și alegerea celor 2 viceprimari vor avea loc tot vineri, de la ora 10,00.

Articolul anterior

ISU Neamț va efectua, joi, un exercițiu spectaculos la Azochim! Scenariul: explozie la un vagon cu amoniac!

Articolul următor

Uite cum arată cei 23 de noi consilieri ai municipiului Piatra Neamţ! Vineri se reunesc în prima şedinţă!

Un comentariu

  • Cu Arsene, Dulama si mai ales Asaftei sa vedeti jafuri. S-a dus dracu județul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular