ISSN 2457 - 3973

Au fost arestaţi cei doi bărbaţi din Târgu-Neamţ acuzaţi de falsuri cu prejudiciu de peste 6 milioane euro

Cei doi bărbaţi din Târgu-Neamţ, acuzaţi de falsuri cu un prejudiciu de peste 6 milioane euro (circa 32 milioane lei), au fost arestaţi preventiv pentru 30 zile.

Aceştia pot face recurs la sentinţa dată de Tribunalul Neamţ, caz în care apelul se va judeca la Curtea de Apel Bacău.

Reamintim că polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județul Neamț, în dosarul de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals informatic, toate în formă continuată.

„Din cercetări s-a reținut faptul că, o societate comercială de pe raza județului Neamț, cu obiect de activitate în domeniul managementului deșeurilor reciclabile, ar fi indus în eroare mai mulți operatori economici, autorizați pentru preluarea responsabilității de la producători, prin raportarea ca fiind reciclate în numele acestora, a unor cantități de deșeuri de ambalaje folosind mai multe înscrisuri care atestau achiziția deșeurilor de la persoane fizice şi juridice,  cu scopul încasării contravalorii unor servicii de colectare şi reciclare neprestate. Prin activitatea infracțională ar fi fost indusă în eroare Administrația Fondului pentru Mediu cu privire la îndeplinirea obiectivelor anuale de reciclare, cu scopul sustragerii de plata penalităților datorate, ca urmare a neîndeplinirii acestora, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 32.000.000 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

Iniţial, cei doi bărbaţi cu vârste de 34, respectiv 40 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 ore, ulterior fiind arestaţi preventiv pentru 30 zile.

Aceştia sunt acuzaţi de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals informatic, toate în formă continuată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț.

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă în sat Poiana din comuna Brusturi

Articolul următor

Programul oficial al Sărbătorii Sfintei Cuvioase Parasacheva la Catedrala Mitropolitană Iaşi (7 – 15 octombrie 2023)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular