ISSN 2457 - 3973

Autobuzele electrice din Piatra-Neamț, achiziționate în proiectul realizat exclusiv de Consiliul Județean

Proiectul Consiliului Județean Neamț privind achiziția de autobuze electrice destinate transportului public din Piatra-Neamț a fost aprobat spre finanțare.

În acest proiect, Primaria Piatra-Neamț nu are nici o implicare, proiectul fiind exclusiv al CJ Neamț în subordinea căruia se afla societatea Troleibuzul.

Însă locuitorii municipiului Piatra-Neamț vor beneficia de rezultatele acestui proiect depus în primul mandat de președinte al CJ Neamț a lui Ionel Arsene.

„Pietrenii vor avea condiții civilizate pentru transportul în comun datorită unui proiect derulat de către Consiliul Județean Neamț și administrația publică locală. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a finalizat procedura de atribuire a achiziției publice pentru 21 de autobuze electrice de circa 10 metri, operabile în condiții de deal, 7 staţii de încărcare rapidă și 21 staţii de încărcare lentă”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Valoarea contractului este de 41, 4 milioane lei fără TVA.

În paralel, Conssiliul Județean Neamt implementează un proiect similar, în baza căruia vor fi achiziționate alte 20 de autobuze care vor circula pe raza municipiului Piatra-Neamț și în zona limitrofă.

„De asemenea, va fi implementat sistemul e-ticketing, amplasarea pe traseele de transport public a 5 stații de încărcare rapidă pentru asigurarea operării în condiții optime a mijloacelor de transport, extinderea și modernizarea autobazei operatorului și dotarea acesteia cu toate facilitățile necesare garării și întreținerii în condiții optime a mijloacelor de transport, inclusiv a 20 de stații de încărcare lentă pentru autobuzele electrice”, a adăugat Ionel Arsene.

Valoarea acestui proiect este de 60,63 milioane de lei, din care contribuția UE este de 47,35 milioane de lei.

„Sunt proiecte prin care urmărim reducerea poluării aerului, prin utilizarea unor mijloace de transport care nu mai funcționează pe bază de combustibil. De asemenea, vom reuși să fluidizăm circulația în oraș, având în vedere că de la un an la altul crește numărul de autoturisme personale, cu care oamenii se deplasează vrând-nevrând, pentru că deocamdată nu există un transport în comun decent, dar vom rezolva această problemă în perioada următoare”, a subliniat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Articolul anterior

Oana Bulai, primul an de mandat în Parlament. „Unitate, nu dezbinare! Demnitate, nu umilință! Democrație, nu dictatură!”

Articolul următor

Un bărbat a murit strivit de un TAF la Gârcina. A doua victimă este resuscitată de paramedici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *