NewsAllert :

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

Sinucidere în Neamţ! S-a închis în autoturism şi apoi şi-a dat foc!

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ după ce un „Dorel” a tăiat ţeava de gaz dintr-un apartament

Se opreşte apa în oraşul Roznov şi comuna Zăneşti timp de 13 ore

Viceprimarul comunei Zănești și mai mulți consilieri locali s-au alăturat USR Neamț

DIICOT Neamţ, prăpăd printre traficanţii de droguri! Două grupări, destructurate de procurorii anti-mafia!

Primarul Andrei Carabelea vine la podcastul „Față în față cu Gabriel Apetrii„ luni, de la ora 20,00

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

B ZONE FOLK Târgu-Neamț sau orașul cu oameni frumoși

Aflat într-o ascensiune turistică neîntreruptă de câțiva ani, orașul Târgu-Neamț a reușit să dea lovitura cu un eveniment care – așa cum a pornit – va fi cel mai mare de acest gen din România. Vorbim aici despre B ZONE FOLK – un festival, așa cum spune și numele, de muzică folk, dedicat tuturor celor care iubesc frumosul. Pentru că muzica folk înseamnă sensibilitate, emoție, iubire.

Timp de 4 zile, orașul de sub Cetate a vibrat. Târgu-Neamț a arătat încă o dată că este orașul cu oameni frumoși, că și aici bate inima Moldovei.

Poate la prima vedere, organizarea unui festival pare un lucru simplu însă pentru cei care au curiozitatea detaliilor pot vedea de pe site-ul evenimentului (www.bzone-folk.ro) multitudinea de evenimente de la această primă ediție. Asta ca să nu mai spunem că este aproape imposibil să aduci pe aceeași scenă aproape pe toți folk-iștii momentului. Însă B ZONE FOLK Târgu-Neamț a reușit!

Evident, când vorbim de festival, vorbim de oameni. Inițiativa a fost a primarului Vasilică Harpa, alături de city-managerul Geanina Fedeleș, iar sprijinul a venit din partea Primăriei Târgu-Neamț și a Consiliului Județean Neamț. Coordonatorul principal al festivalului a fost folk-istul pietrean Adrian Beznă – ”adoptat” între timp de Iași – care a făcut în ultimele luni un tur de forță pentru a-i aduce pe scenă pe cei mai iubiți artiști.

Festivalul a debutat joi, 2 apriie, între zidurile Cetății Neamț, cu folk-iștii Dan Vană, Micea Vanca, Walter Ghicolescu, Adrian Beznă, Ovidiu Mihăilescu, Nicu Zota, Căătălin Stepa, Krypton Unplugged. OCRU și bulgarii Ștefan Denvar Project alături de românul Sorin Minghiat.

Vineri și sâmbătă, la Casa Culturii ”Ion Creangă” și în centrul orașului au avut loc o multitudine de evenimente. Concursul pentru tinerii interpreţi înscrişi la festival și recitalurile tinerilor artişti câştigători ai festivalurilor folk au avut loc în Casa Culturii. În centrul orașului au concertat Mircea Vanca, Nicu Zota și Andrei Maftei, Dan Vană, Walter Ghicolescu, Cătălin Stepa, Ovidiu Mihăilescu, Adrian Bezna și Trupa Mea, OCRU, Stefan Denvar Project și Sorin Minghiat, Vali Boghian Band (vineri) iar sâmbătă – Florin Camen, Marius și Tatiana Ojog, Lili Drumeva, Daniela Iancu, Maria Gheorghiu, Krasmir Parvanov, Cosmin Vaman și Alexandra Andrei, Cezar Popescu și Cristi Corcioveanu, Fără Zahăr și Mircea Rusu cu invitații săi.

Duminică a fost seara de gală: trupa Calendar, Titus Constantin, pietreanca Ștefania Iacob alături de Sorin Poclitaru, Adrian Sărmășan și Dinu Olărașu. Momentul fierbinte a fost concertul Cenaclului Flacăra cu Andrei Păunescu, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Cristian Minculescu, Victor Socaciu, Magda Puskas, Cristian Buică, Emeric Imre, Vali Moldovan, Claudiu Purcărin și Rareș Suciu.

Doar recitind toate numele artiștilor care au urcat pe scena acestei prime ediții putem înțelege atât ”greutatea” festivalului cât și efortul considerabil pentru ca B ZONE FOLK Târgu-Neamț să fie un eveniment de top în România.

Iată și câteva momente așa cum au fost imortalizate de jurnalistul târg-nemțean Vasile Lulu Roșu:

Articolul anterior

Cenaclul Flacăra la B Zone Folk Târgu-Neamț. Și totuși există iubire…

Articolul următor

Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț: E timpul ca Neamțul să fie în primul rând!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular