ISSN 2457 - 3973

Bani pe hârtie pentru piața electorală din Piatra-Neamț

După un an şi opt zile de când Piața Centrală a municipiului Piatra- Neamț a ars în urma unui incendiu, Ministerul Dezvoltării s-a îndurat să dea bani pentru reconstrucția obiectivului. Deocamdată banii sunt pe hârtie, adică într-un ordin semnat, marți, de ministrul de resort. Până la reconstrucția pieței este cale lungă şi românească. Adică urmează licitația pentru desemnarea constructorului, licitație urmată de neaoşa contestație. Dar şi organizarea propriu-zisă a licitației are termene minime ceea ce înseamnă că va dura cel puțin o lună şi jumătate până am putea afla câştigătorul.

După ce constructorul pieței va rămâne „bătut în cuie”, cu tot cu subcontractanții locali de rigoare, vor începe lucrările şi vor continua atâta vreme cât vor fi şi plătite. Inginerii de profil estimează o durată de execuție de circa 3 luni. Noi o spunem foarte clar, a mia oară: piața va fi gata cel mai devreme înainte de alegerile locale. Deşi există şi varianta ca piața să fie începută înainte de locale şi finalizată înainte de parlamentare.

Suntem convinşi că politicienii, în special de la PSD (dar şi de la alte partide), îşi vor asuma paternitatea reuşitei proiectului. În realitate este un eşec total! O banală piață (ca şi construcție şi valoare) a fost aprobată după un an şi va fi construită după încă cel puțin unul. Poate asta nu ar trebui să uite, măcar de această dată, toți nemțenii!

Articolul anterior

Furtuna a făcut pagube în Neamţ!

Articolul următor

Scapăm de caniculă! Vezi temperaturile de la ora 14.00 din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț si Vârful Toaca!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular