ISSN 2457 - 3973

Bărbat din Neamţ, tâlhărit şi ars cu fierul încins de doi nemernici

Doi nemernici care au tâlhărit şi ars cu fierul încins un bărbat din localitatea Cordun – judeţul Neamţ au fost prinşi în Italia şi extrădaţi în România.

Faptele s-au produs pe data de 21 ianuarie 2021 iar cei doi indivizi fără suflet au 24, respectiv 37 de ani.

“În fapt, la data de 25 ianuarie 2021, în timp ce se aflau într-un imobil din localitatea Cordun, ar fi reținut un bărbat împotriva voinței sale în interiorul locuinței, iar prin exercitarea de violențe fizice l-ar fi deposedat de geaca cu care era îmbrăcat, pe care bărbatul de 37 de ani și-ar fi însușit-o. Ulterior, cel din urmă l-ar fi ajutat pe tânărul în cauză, care i-ar fi cauzat leziuni persoanei vătămate prin arderea sa cu un obiect metalic încins în prealabil în foc, pe diferite părți ale corpului, ce au necesitat pentru vindecare 25 – 28 de zile de îngrijiri medicale. După emiterea mandatului de arestare preventivă, cei în cauză au fost dați în urmărire națională și internațională întrucât se sustrăgeau executării sentinței și au fost localizați în localitatea italiană Châtillon – Valle d’Aosta. Informațiile privind localizarea exactă a persoanelor urmărite au fost transmise operativ Poliției italiene de către Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul Georgiana Moşu.

Localizarea persoanelor urmărite s-a realizat cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române, Serviciul pentru Cooperare Internațională de Poliție – SIRENE Italia si Echipa Mobilă (Squadra Mobile) Aosta, precum și cu sprijinul unui polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, care a activat anterior ca specialist de suport operativ al Poliției Române la Roma.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Articolul anterior

Laurenţiu Leoreanu (vicepreşedinte PNL): În 2026, vom merge din Neamţ la Bucureşti pe autostrada A7!

Articolul următor

Situaţia indicelui de infectare COVID pe fiecare localitate din Neamţ (vineri – 26 martie 2021)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *