ISSN 2457 - 3973

Băsescu a anunțat data de înscriere în PMP! Sunt primari nemțeni care îl vor urma?

Fostul președinte Traian Bãsescu a declarat, joi, că până pe 10 octombrie va deveni membru al Partidului Mișcarea Populară (PMP) și a anunțat că dorește să împărtășească din experiența sa unui partid nou care să nu fi fost implicat în compromisurile tranziției.

Cert este că până pe 10 octombrie mă voi înscrie în Partidul Mișcarea Populară, aici nu mai există dubii. (…) Și nu cred că-i stric nimic lui Liviu Dragnea, că înțeleg că a rămas singurul candidat, că așa a vrut poporul pesedist ca să aibã unul cu care să meargă la sigur„, a declarat Traian Băsescu.

Înscrierea fostului președinte în PMP ar trebui să atragă, în mod natural, și alte nume sonore în partid. Iar județul Neamț nu face excepție, ba chiar am putea spune că de aici se așteaptă, din nou, între cele mai bune rezultate electorale.

La bursa zvonurilor sunt date mai multe nume sonore pe plan județean care îl vor urma pe Traian Băsescu la PMP. Motive sunt suficiente dar nu este cazul să discutăm acum despre ele.

Reorientarea unor aleși locali – în special primari – către PMP va avea efecte și asupra PNL Neamț. În primul rând, o parte dintre candidații pe care mizau liberalii vor candida din partea PMP. Există și viceversa, adică cei care speră să candideze din partea PNL nu vor fi nominalizați și atungi vor găsi refugiul în PMP.

În al doiea rând, și poate cel mai important, candidații PMP se adresează aceluiași bazin electoral, deci voturile se vor împărți ceea ce convine PSD. În aceste condiții, cea mai bună variantă pentru dreapta românească este o candidatură sub formă de alianță PNL-PMP, însă ambele partide exclud această posibilitate.

Revenind la județul Neamț, există toate argumentele pentru care PMP va miza pe cele 2 primării de municipiu, Piatra Neamț și Roman, ceea ce ar conduce la un rezultat bun și la Consiliul Județean. Mai putem adăuga cel puțin 3 comune din județ pe care mizează partidului lui Traian Băsescu.

Cu rezultate similiare în celelalte județe se poate construi pentru alegerile parlamentare unde PMP speră să obțină 10 procente și să devină astfel partidul indispensabil unei majorități guvernamentale.

 

Articolul anterior

Sărbătoare la Centrul Social ”Pietricica”

Articolul următor

Armata rusă confirmă loviturile aeriene în Siria! A început al III-lea Război Mondial?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular