NewsAllert :

Un copil de 4 ani, rănit într-un accident rutier produs în Neamţ

A fost aprins iluminatul ornamental şi din bradul de Crăciun din Piatra-Neamţ

Poliţiştii de imigrări din Neamţ au depistat patru persoane din SUA, Sri Lanka şi Turcia care stăteau ilegal în judeţ

E.ON Piatra-Neamț se mută într-o nouă locație! Accesul în interior, doar cu programare telefonică sau on-line!

Ciprian Manoliu din cadrul ISU Neamţ – desemnat Pompierul de Onoare al anului 2022 în România

Tânără din Neamţ care a traversat neregulamentar, accidentată de un şofer octogenar

Deputatul Oana Bulai: „Refuzul Austriei de aderare a țării noastre la Schengen reprezintă umilirea noastră!”

Centrele de permanență din Neamț se reorganizează, din 1 ianuarie 2023! Iată lista centrelor!

„Nimeni singur de Crăciun” – o inițiativă a omului Daniel Vasilică Harpa

A mai rămas o zi până la deschiderea târgului „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”!

Florentina Moise (preşedinte PSD Piatra-Neamţ): „Mulţumită” primarului trecem în etapa „Crăciun de plastic pe bani mulţi”

Bărbat beat, accidentat pe trecerea de pietoni la Zăneşti de o şoferiţă din Piatra-Neamţ

De la buldozer la smart village! Drumul greu dar spre succes sigur al Asociaţiei „Ţinutul Răzeşilor” Neamţ!

Inspectorul şcolar general Florentina Moise: „Peste 7.000 elevi din Neamţ primesc de azi carduri sociale cu câte 500 lei!”

A murit biciclistul accidentat pe E85, în Neamţ

  • 9 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

Boicot cu repetiție! PNL a lipsit iar de la constituirea Consiliului Local Piatra Neamț!

Cei 9 consilieri aleși ai PNL Piatra Neamț au lipsit și la a doua tentativă de constituire a Consiliului Local. Deocamdată nu există nicio explicație, nicio motivare a acestei decizii.

La ședința de astăzi au fost prezenți cei 8 consilieri ai PSD+UNPR, cei 3 de la ALDE și cei 3 de la PMP. Cvorumul de ședință este de două treimi din numărul de consilieri aleși, ceea ce înseamnă că la cei 23 de consilieri cât sunt la Piatra Neamț, cvorumul trebuie să fie asigurat de 16 consilieri.

În aceste condiții, nici primarul ales, liberalul Dragoș Chitic, nu a depus jurământul, astfel că acesta rămâne primar interimar. Cei 2 viceprimari, Vasile Popescu și Cătălin Misăilă, rămân și ei pe funcții până la alegerea noilor viceprimari.

Următoarea ședință de constituire va fi programată în maxim 3 zile, cel mai probabil vineri, de la ora 10.00.

Legea administrației publice locale spune că, dacă și la a treia ședință consecutivă consilierii lipsesc nemotivat, locurile acestora se vacantează urmând să intre supleanții de pe listă. Dacă lista partidului respectiv ajunge la final sunt organizate alegeri parțiale anticipate la care pot participa toate partidele sau candidații independenți. Este greu de crezut că se va ajunge în această ipostază.

Tot astăzi, de la ora 14.00 este programată a doua ședință de constituire a Consiliului Județean Neamț. Cel mai probabil, cei 14 consilieri aleși ai PNL vor lipsi și de această dată iar cvorumul nu va fi asigurat, urmând să fie reprogramată o a treia ședință. Ca și la Piatra Neamț, și la județ se va aplica aceeași regulă la a treia absență repetată nemotivată.

Dacă nu va fi constituit noul CJ, județul va fi condus în continuare de președintele Emilia Arcan și vicepreședintele Dan Manoliu.

La Piatra Neamț, potrivit protocolului încheiat la nivel județean între PSD-UNPR-ALDE-PMP, care asigură majoritatea necesară, cele 2 posturi de viceprimar ar urma să fie ocupate de Luminița Georgeta Vîrlan (președinte PSD Piatra Neamț) și Bogdan Gavrilescu (PMP).

Pe baza aceleiași alianțe, funcțiile de la Consiliul Județean ar urma să fie ocupate astfel: președinte CJ Neamț, Ionel Arsene (președinte PSD Neamț), vicepreședinte CJ Neamț, Laurențiu Dulamă (președinte PMP Neamț) și vicepreședinte CJ Neamț, Ion Asaftei (co-președinte ALDE Neamț).

Alte două funcții importante, de city manager la Piatra Neamț și country manager la Consiliul Județean Neamț, ar urma să fie ocupate de oameni susținuți de aceeași alianță. Apoi va urma ocuparea posturilor de reprezentanți ai AGA în societățile Consiliului Local și ale Consiliului Județean și desemnarea, acolo unde se dorește și se poate, a unor noi manageri.

Articolul anterior

”Piatra Fest 2016” – ediție de colecție a Zilelor Orașului Piatra Neamț! (foto-galerie)

Articolul următor

Dragoș Chitic: ”Nu am finalizat dialogul!” Ionel Arsene: ”Pietrenii nu vor să fie conduși așa!”

2 Commentarii

  • Legislatia permite o asemenea atitudine ,dar cu moralitatea cum ramane?????Ce spun cetatenii care au dat votul celor care boicoteaza asemenea sedinte?Ei au nevoie de legislativul local in stare de functionare, ca sa poata adopta hotariiri si acte normative ce vin in slujba cetatenilor.

  • ce mai cauta unpr in aceasta ecuatie electorala.nora lui moisii a dimisionat din unpr si din consilier local.practic unpr nu exista la nivel de p.neamt.sau vreti sa o invartiti din nou si sa va faceti ca ploua.vrem seriozitate.fara unpr la p.neamt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *