ISSN 2457 - 3973

Căminul de bătrâni al Primăriei Piatra-Neamț: ZERO cazuri coronavirus! Căminul din Păstrăveni al CJ Neamț: 170 cazuri!

Un exemplu în oglindă de cum (nu) se administrează corect un centru în care sunt asistate zeci de persoane ne este oferit de Primăria Piatra-Neamț prin Direcția de Asistență Socială și Consiliul Județean Neamț prin DGASPC Neamț.

Căminul pentru persoane vârstnice din Piatra-Neamț (din subordinea Primăriei) a reușit (nu performanța) normalitatea de a nu avea nici un caz de îmbolnăvire cu Covid-19.

La acest centru, ca de fapt la toate centrele sociale aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială a Primariei Piatra Neamţ, au fost implementate măsuri de prevenție deosebite!

Ca urmare, în acest moment, la nici unul dintre centrele sociale ale municipalității pietrene, nu avem cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

”Le mulțumesc tuturor colegilor mei care au grijă de vârstnicii instituționalizați pentru efortul depus în această perioadă. Salariații căminului de bătrâni și ai Centrului Social Împreună nu au avut o activitate deloc ușoară, întrucât au trebuit să stea izolati de familii, carantinați la locul de muncă, câte 14 zile pentru a preveni infectarea. Datorită măsurilor care au fost luate, nu avem nicio persoana infectată sau focare de infecție, cum din pacate am văzut în alte centre sociale din județ sau din țară. Le sunt recunoscător și îi felicit pe colegii mei de la Direcția de Asistență Socială, care au fost în toată acestă perioadă în linia întâi a luptei pentru prevenirea infectării și ajutorarea populației vulnerabile”, a declarat primarul Dragos Chitic.

La polul total opus se află Centrul pentru recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap Păstrăveni. Sunt confirmate cel puțin 170 de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, și un deces. Sunt peste 100 de asistați îmbolnăviți (cu un deces) și 70 de angajați.

Un alt centru din subordinea Consiliului Județean Neamț, prin DGAPSC, este Centrul ”Sancta Maria” Piatra-Neamț. Și aici sunt circa 20 de cazuri de îmbolnăviri.

De ce la centrele Primăriei Piatra-Neamț sunt zero cazuri dar la cele din subordinea CJ Neamț sunt zeci și zeci de îmbolnăviri? Poate pentru că unora chiar le pasă cu adevărat de soarta oamenilor!

Articolul anterior

Casă incendiată intenționat la Crăcăoani

Articolul următor

Cu peste 800 cazuri, județul Neamț își consolidează poziția a treia la nivel național

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *