ISSN 2457 - 3973

Căprioară lovită de microbuz la Borca! Animalele ajung în stradă după ce le-au fost tăiate pădurile!

O căprioară a fost lovită în dimineața zilei de marți de un microbuz în comuna Borca. Animalul a fost rănit foarte grav iar șansele de supraviețuire sunt extrem de mici.

Căprioara a agonizat pe marginea drumului și apoi a murit.

La fața locului au plecat pompierii din cadrul Gărzii Poiana Teiului dar și polițiștii rutieri. Ar trebui să ajungă și reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dacă s-au trezit la această oră.

“Un echipaj de pompieri de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului au fost la o misiune de degajare a unei căprioare lovite de un microbuz. În microbuz erau copii care se deplasau spre școală. Nu au fost victime în rândul pasagerilor. Pompierii au îndepărtat caprioara de pe partea carosabilă și au spălat șoseaua.
Circulația era blocată pe un sens. Instituțiile competente în gestionarea unor astfel de situații de urgență au fost anunțate și s-au deplasat la fața locului.
La fața locului au fost organele de Poliție, un echipaj ISU și SVSU. Au fost anunțați reprezentanții Romsilva și Gărzii Forestiere. Căprioara a fost ridicată”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, sublocotenentul Irina Popa.

În ultima perioadă, tot mai multe animale sălbatice ajung în stradă din cauza faptului că pădurile au fost rase. Animalele sunt nevoite să își extindă astfel aria de căutare a hranei.

În cazul urșilor sau a lupilor, situația este și mai gravă având în vedere că intră în gospodăriile oamenilor. Astfel de situații s-au petrecut în urmă cu câteva săptămâni în comuna Ceahlău însă reprezentanții Prefecturii nu au emis nici o informare în acest sens. Cel mai probabil au existat și alte situații similare, ținute la fel la secret.

În ceea ce privește pădurile tăiate din Neamț, raportul Greenpeace România pe anul 2018 plasează județul în topul ilegalităților.

Au fost înregistrate anul trecut 433 de cazuri de tăieri ilegale de pădure, ceea ce poziționează județul Neamț pe un neonorant loc 8 la nivel național și pe locul 2 între județele Moldovei.

Potrivit Greenpeace, doar 1% dintre cazurile ilegale de tăiere a pădurilor sunt depistate de autorități astfel că, potrivit acestor date, în județul Neamț s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri. Adică cel puțin 12 pe zi!

Județul Neamț se află pe locul 3 în România în ceea ce privește cantitatea de masă lemnoasă confiscată anul trecut: peste 5.800 de metri cubi! Cât un tren cu 150 de vagoane pline ochi cu lemn! Câtre trenuri or fi scăpat, asta este o altă întrebare retorică. Pentru că, dacă ne luăm după cifrele Greenpeace, că doar 1% dintre furturi sunt depistare, avem parte de o imagine halucinantă: lemnul tăiat ilegal ar încăpea în 15.000 de vagoane de tren!!!

Tot pe locul 3 se află județul Neamț și la valoarea prejudiciului prin tăierea ilegală a lemnului: aproape 1,4 milioane lei!

Raportul Greenpeace mai relevă că 90% din lemnul tăiat ilegal a fost confiscat de polițiștii din cadrul IPJ Neamț. Garda Forestieră, care are în atribuții acțiuni pe linie silvică, a confiscat doar 9% din întreaga cantitate. Aceste cifre arată de la sine cine își face treaba, și cine nu!

Județul Neamț ”excelează” și la numărul de mijloace de transport confiscate, fiind pe locul 6 la nivel național cu 17 autovehicule confiscate.

Direcția Silvică Neamț și Garda Forestieră sunt 2 instituții aflate în anul 2018 sub controlul ministrului PSD al Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș. Ambele au fost politizate în teritoriu de PSD încă de la preluarea guvernării în urmă cu 3 ani!

De altfel, socrul unui deputat PSD Neamț a fost numit în vară directorul Departamentului Fond Forestier din cadrul Romsilva. Adică șef peste tot fondul forestier din România!

Articolul anterior

Astăzi are loc dezbaterea președintelui Klaus Iohannis

Articolul următor

Cinci persoane din Piatra-Neamț, intoxicate grav cu ciuperci

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *