ISSN 2457 - 3973

Care este stadiul modernizării Drumului Talienilor

Drumul Talienilor se modernizează văzând cu ochii, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.
Liderul CJ a precizat că a verificat în teren modul în care este pus în practică acest proiect şi este mulţumit de stadiul lucrărilor.
„Sunt foarte mulțumit de ceea ce am găsit pe DJ 209B. Echipele de lucru intervin pentru realizarea zidurilor de sprijin. Investiție este amplă! Pe primul tronson de pe Drumul Talienilor s-au turnat 3 straturi de beton asfaltic, sunt realizat rigolele și șanțurile betonate, drenul longitudinal în vederea eliminării apelor din zona drumului, s-au realizat podețele tubulare, casetate, gabioanele etc, iar pe celălalt sector se montează podețele, zidurile de sprijin din beton, care pe alocuri au înălțimi de 2,5-3 metri și se întind pe o lungime de 1.100 metri liniari. Sunt foarte mulțumit de cum se derulează această lucrare, care la final va aduce Văii Muntelui un drum de poveste, ce străbate o zonă minunată, cum e DJ 209B Mălini – Stănișoara – Borca, pe unde umbla Vitoria lipan, din romanul Baltagul. De asemenea, ne vom putea mândri cu un drum foarte bun care va lega județul Neamț de județul Suceava. Da, la Borca – Sabasa se execută o lucrare de calitate, care va rezista zeci de ani”, a declarat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.
Un filmuleţ de la lucrările realizate la Drumul Talienilor poate fi văzut aici

Articolul anterior

Atleta Bianca Ghelber Perie, premiată de IPS Ioachim – arhiepiscopul Romanului şi Bacăului

Articolul următor

Cinci idei pentru transformarea grădinii zoologice din Piatra-Neamţ. În curând se închide.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.