ISSN 2457 - 3973

Cinci idei pentru transformarea grădinii zoologice din Piatra-Neamţ. În curând se închide.

Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea, a prezentat cele 5 idei înscrise în concursul “Imersiune în peisajul Cozla”, realizat în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.
1️⃣ Școală în aer liber, grădină botanică și parc. Propunerea cuprinde și un amfiteatru, un traseu multisenzorial pentru persoanele cu dizabilități, un loc de joacă și un monument al ursului în vechea grotă.
2️⃣ Spatiu de relaxare și recreere pe 3 zone distincte: copii, adulți și teatru de vară. Pentru grota ursului se propune amenajarea unui spațiu expozițional care să ilustreze povestea parcului.
3️⃣ Spațiu de relaxare și creație, respectiv ateliere meșteșugărești, cu amfiteatru și zonă de picnic.
4️⃣ Parcul artelor: amfiteatru, pavilion expozițional și pavilion de vizionare filme.
5️⃣ Concept dublu: zonă dinamică (cu locuri de joacă, ateliere meșteșugărești etc.) și zonă de relaxare cu amfiteatru, plus zone de picnic.
„Am crezut de la bun început în acest parteneriat și în creativitatea studenților arhitecți. Abia aștept să îi văd pe toți la Piatra Neamț, în bootcampul din septembrie, lucrând la proiectul final al parcului Nicu Albu.
Le transmit și nostalgicilor grădinii zoologice gânduri sincere de apreciere și mulțumire pentru acceptarea unei decizii dificile, dar spre binele orașului. Săptămâna aceasta doritorii încă mai pot vizita Grădina Zoologică din Piatra Neamț. Însă, în curând accesul publicului nu va mai fi posibil și va începe transferul animalelor. Nu uitați: așteptăm să vă exprimați opiniile, apreciind imaginea. De ajutor ar fi și să lăsați comentarii în care să spuneți ce anume vă place”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Articolul anterior

Care este stadiul modernizării Drumului Talienilor

Articolul următor

O localitate din Neamţ intră în SCENARIUL GALBEN COVID

Un comentariu

  • Apare și vreun foișor? Să aibă ce ocupa aiurea Sens Civic…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.