ISSN 2457 - 3973

Care sunt cele 5 capitole esențiale ale bugetului municipiului Piatra Neamț pe anul 2017

Primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a prezentat, luni, într-o conferință de presă, care sunt cele ”5 capitole esențiale în bugetul pe anul 2017”.

Acestea sunt:

1 Asigurarea funcționării primăriei și direcțiilor subordonate

2. Achitarea datoriilor. ”Sunt lucruri cu care nu ne putem juca, sunt eșalonări și credite bancare. Cele mai mari rate sunt la E-ON, de  540.000 lei și din creditul la  AlphaBank, de 500.000 lei”, a spus primarul Dragoș Chitic.

3. Asigurarea serviciilor publice ”la o calitate acceptabilă” și întreținerea orașului. ”Vrem să alocăm resurse suficiente pentru aceste obiective iar cetățenii să simtă o îmbunătățire a serviciilor primăriei”, a subliniat edilul.

4. Asigurarea resurselor pentru documentații preliminarii pentru accesarea fondurilor europene. ”Este un punct esențial. Vrem să fim pregătiți pentru că suntem înaintea tuturor celorlalte municipii din regiunea nord-est în privința pregătirii studiilor pentru accesarea fondurilor europene. Vrem să păstrăm acest ecart. Va fi nevoie și de alte elemente, unul dintre ele chiar în ședința Consiliului Local de săptămâna asta, privind aprobarea strategiei de dezvoltare durabilă a municipiului”, a explicat Dragoș Chitic.

5. Investițiile. ”Au fost gândite pentru a respecta promisiunile făcute cetățenilor și de a acoperi nevoile orașului. Lista de investiții va fi evidențiată în buget. Ele sunt cuprinse inclusiv în programul de guvernare locală pe anul 2016. Anul trecut, execuția bugetară a fost cu 9 milioane lei mai mare decât bugetul estimat la începutul anului. Noi estimam 175 milioane lei dar am realizat 184 milioane lei, o creștere care ne bucură și se datorează în principal dezvoltării orașului. S-a realizat în condițiile păstrării taxelor și impozitelor dar prin lărgirea bazei de impozitare. Au crescut veniturile cetățenilor ceea ce a dus la o creștere a încasărilor și a cotei impozitelor pe venit ale pietrenilor, a mai spus primarul de Piatra Neamț.

Articolul anterior

Primarul Chitic răspunde acuzațiilor PSD: ”Au dat în mod intenționat foc la piață pentru a spăla bani publici?!”

Articolul următor

Tîrgu Neamţ va găzdui între 22 – 24 februarie ”Caravana filmului românesc – capodopere ale cinematografiei naţionale”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular