ISSN 2457 - 3973

Cătălin Drăguşanu a fost exclus din ALDE! Cât de statutară este decizia?!

Deputatul Cătălin Drăguşanu a fost exclus, miercuri seara, din ALDE, de Biroul Executiv Judeţean, după ce a avut mai multe declaraţii tăioase faţă de preşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu.

Drăguşanu cerea organizarea unui Congres Extraordianr şi adoptarea unui Cod de Etică prin care să fie interzisă candidatura membrilor acuzaţi oficial de corupţie. Măsura l-ar fi vizat în mod expres pe Tăriceanu iar poziţia lui Cătălin Drăguşanu a deranjat, astfel că aripa Tăriceanu din ALDE Neamţ a decis excluderea sa din partid.

Cât este de statutară decizia în condiţiile în care în toate partidele democratice liderii de filiale pot fi excluşi doar de conducerea centrală? Rămâne de văzut!

Cert este că odată cu excluderea lui Cătălin Drăguşanu din partid, a fost rezolvată democratic prima poziţie a listei pentru Camera Deputaţilor, poziţie semi-eligibilă.

Este clar însă că Drăguşanu nu a făcut declaraţiile în mod gratuit şi se aştepta la o excludere. Asta înseamnă că are deja un plan B pe care urmează să îl vedem zilele viitoare.

Până atunci, prezentăm comunicatul ALDE Neamţ în ceea ce priveşte decizia luată miercuri:

”Biroul Executiv Județean ALDE Neamț, în ședința din 28 sept. 2016, luând act de declarațiile domnului deputat Vasile Cătălin Dragușanu făcute în mass-media locală, declarații ce contravin prevederilor Deciziei nr.19 din 12.07.2016 a Comisiei pentru Fuziune ALDE și ale prevederilor Statutului ALDE, a decis următoarele:

  • Demiterea deputatului Vasile Cătălin Dragușanu din funcția de copreședinte al Filialei ALDE Neamț și de membru al Biroului Executiv Județean Neamț
  • Excluderea deputatului Vasile Cătălin Dragușanu din rândurile membrilor ALDE Neamț

Excluderea vine și ca urmare a faptului că deputatul Vasile Cătălin Drăgușanu s-a raliat unui grup condus de senatorul Vasile Nistor, grup ce servește interesele politice ale altui partid.

In cadrul aceleași ședinte a Biroului Executiv Județean au fost aprobate listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 11 dec. 2016”

    Articolul anterior

    Deputatul Cătălin Drăguşanu, atac la Călin Popescu-Tăriceanu! Se despart apele în ALDE?!

    Articolul următor

    Drăgușanu: Decizia ilegală de excludere din ALDE este confirmată de Daniel Constantin! Nu mai am ce căuta lângă Asaftei în partid!

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Cel mai popular