ISSN 2457 - 3973

Deputatul Cătălin Drăguşanu, atac la Călin Popescu-Tăriceanu! Se despart apele în ALDE?!

 

Deputatul Cătălin Drăguşanu, c0-preşedintele ALDE Neamţ, s-a poziţionat de partea celor care cer tot mai vehement organizarea unui Congres Extraordinar al partidului în care să fie adoptat un Cod de Etică.

Deşi nu face referire la conţinutul Codului de Etică, surse din ALDE au precizat că acesta ar urma să conţină interdicţia de a candida la alegeri (de orice fel) pentru cei cercetaţi de DNA. Iar într-o situaţie similară ar fi chiar Călin Popescu Tăriceanu.

Aşadar, falia între aripa Daniel Constantin (Partidul Conservator) şi Călin Popescu Tăriceanu (Partidul Liberal Reformator) ajunge până în teritoriu. De altfel, şi în Neamţ există o ruptură vizibilă între cei doi co-preşedinţi, Ion Asaftei (PLR) şi Cătălin Drăguşanu (PC), mai ales în ceea ce priveşte stabilirea ordinirii candidaturilor.

Mai trebuie menţionat faptul că în urmă cu două zile a demisionat, din partid, co-preşedinta organizaţiei de femei a ALDE Neamţ, Liliana Hurgheş.

Iată şi comunicatul de presă al c0-preşedintelui ALDE Neamţ, deputatul Cătălin Drăguşanu:

”Am luat act de solicitarea presedintelui executiv al partidului ALDE, domnul Vasile Nistor, privind organizarea Congresului Extraordinar. In calitate de deputat in functie si copresedinte ALDE Neamt sunt de acord cu propunerile si setul de masuri propus de domnia sa, pentru ca ele ar veni sa rezolve, in sfarsit, cateva din problemele care planeaza asupra partidului nostru. ALDE isi doreste sa fie un partid mare, a treia forta politica din Romania, deci este imperios necesar sa adopte un Cod de Etica si sa stabileasca niste criterii de integritate pentru membrii care doresc sa ocupe in continuare functii publice. Pentru schimbarea clasei politice si pentru un Parlament format din oameni curati, cerem ca pe listele partidului nostru sa fie numai oameni integri, care nu au probleme  cu legea.
Domnul copresedinte Tariceanu a afirmat ca domnul Vasile Nistor face aceste solicitari din cauza ca nu are loc pe listele ALDE si ca nici o organizatie nu ar accepta ca domnul Nistor sa candideze pentru ei. M-a surprins aceasta afirmatie, deoarece stiam ca nu sunt facute listele. Personal nici nu am fost intrebat daca sunt de acord ca domnul Nistor sa candideze in Neamt, deci nu aveam cum sa ofer un raspuns in acest sens. Dar, daca doreste, il invit pe domnului senator Vasile Nistor pe listele ALDE Neamt să ocupe prima poziţie pe lista pentru Senat. In acest fel am avea sansa sa obtinem ambele functii de parlamentari, cea de deputat si cea de senator.
Este necesar să fac menţiunea că la şedinţa de vineri, 23 septembrie, a Comisiei de Fuziune, s-a stabilit ca abia în cursul acestei săptămâni să se discute de principiu candidaturile ALDE la parlamentare pentru fiecare judeţ. Pe cale de consecinţă, Filiala ALDE Neamt nu a stabilit până astăzi candidaţii pentru noul Parlament, deci nici structura centrală nu avea cum să aibă, în acest moment, listele finale de candidaturi. Aşa stând lucrurile, dacă domnul Tariceanu face publice alte informaţii decât cele luate din mediile oficiale ale partidului, înseamnă ca listele de candidaţi s-au făcut într-un cadru care îl excede pe cel al partidului şi sigur pe aceste liste neoficiale sunt mulţi oameni vizaţi de propunerile domnului Vasile Nistor.

Copresedinte ALDE Neamt

Deputat Vasile Catalin Dragusanu”

Articolul anterior

Simulare de cutremur la Roman! Drumul european 85 va fi blocat pe un sens!

Articolul următor

Cătălin Drăguşanu a fost exclus din ALDE! Cât de statutară este decizia?!

2 Commentarii

  • daca ma ajuta memoria nistor este cel care “a aranjat” dragusanu la pc neamt.despre acest tanar nu auzise nimeni in politica si nici la pc.este firesc sa fie de partea tutorelui,un om cu mintea acasa nu ar cere acum in prag de alegeri ca cel ce a infiintat alde si a tinut ratacitii pc in politica sa fie scos pe usa din spate.congresul se face inainte de alegeri.asta spune cartea incepatorilor in politica.este o mare eroare ca dragusanu este o locomotiva politica.

  • Dragusanu este scula detinutului Voiculescu. Este un strain impus de Voiculescu pe listele USL. Doar pentru asociereacu penalul respectiv merita sa fie aruncat la cosul de gunoi al politicii. Un demagog fara pic de substanta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *