ISSN 2457 - 3973

Ce au găsit anchetatorii la descinderile din Chaplin’s şi Jazz City Cafe Piatra-Neamţ (FOTO)

Au apărut primele imagini oficiale de la descinderile care au avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică (17/18 aprilie 2021), în 14 locaţii din Piatra-Neamţ, inclusiv flagrantul de la pub-urile Chaplin’s şi Jazz City Cafe (fostul Tonique).

La cele două pub-uri, anchetatorii au găsit 6 grame de cocaină, 4 grame de substanță vegetală de culoare verde-olive (cannabis) și o pipă cu urme vegetale.

Procurorii DIICOT, alături de poliţiştii de investigaţii criminale şi cei de la combatarea crimei organizate, au găsit în cele 14 locaţii percheziţionate alte 5 grame de substanță vegetală de culoare verde-olive (cannabis), aproximativ 60 grame de cocaină, 2 comprimate de culoare albă cu aspect de ecstasy și 46 de comprimate de culoare verde cu aspect de ecstasy.

Totodată, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 3.850 de lei, 4.700 de euro, 640 de lire turcești, 2.000 de forinți, 10 telefoane mobile, o unitate centrală PC, un dispozitiv de mărunțit de tip grinder, un cântar electronic și o macetă.

Din cele 40 de persoane duse la audieri la DIICOT Neamţ, 10 au fost arestate preventiv pentru 30 zile (inclusiv administratorii celor două pub-uri).

Acuzaţiile sunt de consum şi trafic de droguri de risc şi mare risc şi punerea la dispoziţie a unei locaţii pentru consum ilicit de droguri.

Pentru deţinerea în vederea consumul de droguri de mare risc, pedeapsa este cuprinsă între 6 luni şi 3 ani de închisoare. Deţinerea de droguri de risc – cum este cannabisul – poate fi pedepsită şi cu amendă penală sau cu închisoarea de până la 2 ani. 

În schimb, traficul de droguri de mare risc se pedepseşte cu închisoare cuprinsă între 5 şi 12 ani, iar traficul de droguri de risc cu închisoare între 2 şi 7 ani. 

Cele 10 persoane arestate preventiv sunt Paul Orlando Bumberică, Constantin Claudiu Enea, Mihai Pavel, Ştefan Gabăr, Ciprian Motoi, Nicolae Florin Rusu, Ioan Stan, Alin Alexandru Chiuariu, Constantin Cuejdianu şi Valentin Cristian Dobrea – ultimii doi fiind administratorii celor două pub-uri. Aceştia sunt acuzaţi şi de punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consum ilicit de droguri, faptă pedepsită cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Articolul anterior

Membrul unei grupări care cerea taxă de protecţie în sălile de păcănele, prins de poliţişti la Piatra-Neamţ

Articolul următor

Miercuri, 21 aprilie – apă cu presiune scăzută, până la sistare, în 3 cartiere din Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *