ISSN 2457 - 3973

Membrul unei grupări care cerea taxă de protecţie în sălile de păcănele, prins de poliţişti la Piatra-Neamţ

La data de 19 aprilie 2021, în baza activităților informativ-operative desfășurate de polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliției municipiului Roman în colaborare cu polițiștii Serviciului Investigaţii Criminale Neamţ a fost depistat, în municipiul Piatra Neamț, un bărbat de 42 de ani, căutat la nivel național.

Cel în cauză s-ar fi sustras de la punerea în executare a unui mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Neamţ la data de 9 aprilie 2021, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi şantaj.

În fapt, în cursul anului 2017, cel în cauză împreună cu mai mute persoane s-ar fi constituit într-o grupare infracţională organizată bazată pe relaţii familiale şi prietenii apropiate, al cărei scop ar fi fost obţinerea unor foloase injuste prin acţiuni de ameninţare şi intimidare, de la reprezentanţii unor societăți comerciale din municipiul Roman, care administrau săli de jocuri de noroc.

Aceștia ar fi amenințat cu acte de violență atât angajații care își desfășurau activitatea în sălile respective, cât și clienții. Prin aceste acțiuni, ar fi determinat reprezentanții acestor săli să le achite taxă de protecție.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Articolul anterior

Incidenţa COVID pe fiecare localitate din Neamţ (marţi – 20 aprilie 2021)

Articolul următor

Ce au găsit anchetatorii la descinderile din Chaplin’s şi Jazz City Cafe Piatra-Neamţ (FOTO)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *