ISSN 2457 - 3973

Ce promite PMP Neamț în pre-campanie: internet gratuit în sate și bani pentru profesori!

Conducerea PMP Neamț a organizat, vineri, o conferință de presă, în care au fost prezentate principalele puncte din programul cu care se va prezenta în parlamentare.

O parte dintre acestea au apărut deja pe panourile de afișaj din municipiul Piatra Neamț. Ce nu a încăput acolo, a fost prezentat prin viu grai de parlamentarii PMP Neamț, președintele Laurențiu Dulamă și viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

Unul dintre proiecte se referă la introducerea în toate comunele din judeţ a internetului wi-fi gratuit.

Laurenţiu Dulamă, preşedintele PMP Neamţ, a spus că investiţia fiecărei primării este de maximum 150 de euro şi constă în montarea unui dispozitiv de amplificare a semnalului.

”PMP îşi propune ca în toate comunele din judeţul Neamţ să avem internet gratuit în sistemul wi-fi. Antenele există în primării sau în instituţiile din comună. Noi dorim să implementăm acest proiect care nu este deloc costisitor. Ne-am interesat şi amplasarea unui dispozitiv pentru amplificarea semnalului este de maxim 150 de euro. Este în avantajul celor din mediul rural pentru că informaţia circulă extrem de repede în mediul online şi mai puţin în presa scrisă”, a declarat Laurenţiu Dulamă.

Deputatul PMP Liviu Harbuz a adăugat că astfel ar fi reduse și decalajele dintre mediul rural și cel urban dar nu exclude posibilitatea ca la un moment dat și în orașe și municipii să apară rețelele wi-fi gratuite.

Pe de altă parte, Harbuz a spus că va depune, săptămâna viitoare, în Parlament, un proiect legislativ care vizează reactivarea legii prin care se acordă sprijin financiar profesorilor din învăţământul preuniversitar.

Parlamentarul a precizat că, în prezent, Legea 315/2007, potrivit căreia cadrele didactice beneficiau de un sprijin de 100 euro pentru achiziţionarea de cărţi sau programe educaţionale pe suport electronic, a fost abrogată.

”Legea a fost abrogată pentru că a intrat în incidenţa măsurilor privind combaterea crizei. S-a dovedit, la vremea respectivă, că este o lege foarte utilă. Sprijinul pentru cadrele didactice este pentru ceea ce au nevoie ca logistică. Este foarte important şi voi depune săptămâna viitoare acest proiect de lege”, a declarat Liviu Harbuz.

Parlamentarul a adăugat că va mai depune un proiect de lege potrivit căruia localităţile pe raza cărora se exploatează resurse minerale să primească o cotă parte din redevenţa pe care statul o încasează de la cei care exploatează.

Read Previous

Doi tineri din Neamț au fost prinși cu 900 pastile de ecstasy! Au fost arestați!

Read Next

Cutremur de 5.3 în zona Vrancea. Seismul a fost simțit serios și în județul Neamț! În septembrie au avut loc 25 cutremure!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *