ISSN 2457 - 3973

În Ceahlău, turiști mulți – probleme multe

Sfarsitul de saptamana a fost din nou deosebit de aglomerat in zona montana a Judetului Neamt, sute poate mii de turisti au fost prezenti atat in Ceahlau dar si in Muntii Stanisoarei, Tarcau si Cheile Bicazului Hasmas, spune Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.
Serviciul Public Salvamont si Asociatia Salvamont Neamt au efectuat actiuni ample de patrulare, asistenta la punctele de prim ajutor din Statiunea Durau si Baza Dochia dar si interventii in mai multe cazuri de accident montan si situatii in care turistii s-au ratacit si erau in pericol de accidentare in codrii Neamțului.
”Vineri, 21 iulie, s-a acordat primul ajutor unui numar de 6 persoane cu diferite afectiuni minore ale aparatului locomotor , plagi escoriatii etc in zona Statiunii Durau. Sambata, 22 iulie, in cadrul concursului de downhill “Tare ca Piatra ” desfasurat pe muntele Cozla un concurent din Piatra Neamt a suferit un impact frontal violent cu un arbore si cu toate platosele de protectie a suferit un traumatism scapulo-humeral care a necesitat imobilizare,transport si predare la ambulanta. In jurul orei 18 o femenie din Bacau de 50 de ani cu doi copii minori a solicitat interventia echipei din Baza Durau deoarece se ratacise in zona jghebul lui Nican (Parcul National Ceahlau). Echipa de interventie a localizat-o in scurt timp si a indrumat-o spre statiune unde era cazata.Pe data  de 23 iulie, in jurul orei 14.00, un turist  de 34 de ani din judetul Bacau, pe fondul unui indice de temperatura si umiditate excesiv de mare, a solicitat interventia salvatorilor montani in zona Poiana Viezuri . Echipa de interventie l-a transportat spre Durau fiind intr-o stare de epuizare avansata si cu hipertermie de efort. Tot duminica, în jurul aceleeași ore, echipa din Baza de Interventie Dochia  a asistat un caz de traumatism de membru inferior  suferit de o turista de 28 de ani din Iasi, rezultat in urma unei caderi involuntare in zona Cabanei Dochia”, a povestit Raul Papalicef.

Articolul anterior

Alex, un tânăr de 21 ani din Tîrgu Neamț a murit într-un accident în Anglia! Familia cere ajutor pentru repatrierea trupului!

Articolul următor

Miercuri se oprește apa potabilă pe bulevardul Decebal din Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *