ISSN 2457 - 3973

Cinci primari ai PSD ”au bătut palma” cu primarul Dragoș Chitic pentru zona metropolitană

Cinci primari ai PSD Neamț și unul de la PMP Neamț au bătut palma cu primarul Dragoș Chitic, pentru constituirea Zonei Metropolitane Piatra-Neamț.

Cei 5 primari care au semnat actul de constituire sunt de la Piatra-Neamț, Bicaz, Alexandru cel Bun, Bodești, Gârcina, Războieni și Tarcău.

Vineri, aceștia au semnat constituirea Zonei Metropolitane Piatra-Neamț, organism cu ajutorul căruia au intenția de a accesa fonduri europene.

Prin intermediul zonelor metropolitane se pot realiza proiecte integrate care să avantajeze fiecare localitate componentă și poate fi exploatat mai bine potențialul zonei și resursele naturale. Ne propunem, așadar, să atragem fonduri pentru proiecte de investiții care să dezvolte unitar comunitățile noastre, să răspundă nevoilor fiecărei localități și care să ducă la creșterea calității vieții cetățenilor” a declarat primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic.
Mai multe localități aflate pe o rază de 30 kilometri în jurul municipiului Piatra-Neamț și-au exprimat intenția să adere la Zona Metropolitană Piatra-Neamț. Administrațiile locale urmează să adopte în Consiliile Locale hotărârile necesare și să devină membri în asociația constituită astăzi, cu aceleași drepturi ca și membrii fondatori.

Articolul anterior

Eugen Țapu, vicelider PNL: ”Am învins PSD în 10 noiembrie, o s-o facem din nou, în 24 noiembrie”

Articolul următor

Conducerea ApaServ explică de ce nu a astupat gaura de la lucrarea de pe Petru-Rareș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *