PSD are cele mai mari şanse, dintre cele 4 partide din Consiliul Local, să ocupe una din cele 2 funcții de viceprimar ale municipiului Piatra Neamț.
A doua funcție va reveni, probabil, PMP, care va încerca astfel să crească pe zona de dreapta în detrimentul PNL.
Revenind la PSD, ocuparea uneia dintre funcțiile de viceprimar ar aduce un plus de vizibilitate partidului în campania electorală pentru parlamentarele din această toamnă.
Chiar dacă până în acest moment nu s-a ieşit cu o declarație publică privind consilierul care va fi susținut de PSD pentru postul de viceprimar, înclinăm să credem că „în cărți” sunt 2 persoane, în ordinea următoare: Liviu Harbuz şi Luminița Vîrlan.
Dacă este aşa, vor fi două abordări diferite în relația instituțional-politică față de primarul Dragoş Chitic. Despre acestea vom discuta abia după alegerea viceprimarilor.
La CJ Neamț, ecuația este mult mai simplă şi a fost tranşată de viitorul preşedinte al Consiliului Județean, Ionel Arsene (preşedinte PSD Neamț).
Nu ar fi o surpriză ca cei 2 vicepreşedinți ai CJ să fie din partea ALDE şi PMP.
Până la urmă, fotbalul se joacă pe goluri, iar politica pe voturi.
Meciul de la Piatra Neamț e în prelungiri şi urmează loviturile de departajare!
3 Commentarii
Ba cum dracu nu avem noi sansa sa scapam de licheaua asta ? De ce orasul asta devine din ce in ce mai blestemat ?
„La trei ani după ce le-a spus pedeliştilor „definitiv şi pentru totdeauna, adio”, Traian Băsescu ajută decisiv PNL, dând cele două voturi din CJ Ilfov liberalilor, trimiţând astfel PSD în opoziţie în fieful lui Florentin Pandele. În ultimele zile, PSD a curtat intens PMP pentru a reuşi să creeze o majoritate la CJ Ilfov, în condiţiile în care social-democraţii şi ALDE au 15 mandate din cele 33. PNL avea nevoie de unul singur pentru a face majoritate, obţinând la alegerile din 5 iunie, 16 locuri în CJ Ilfov”. gandul.info
Cum se pot fura alegerile cu legea in mana?
1. Guvernul Ponta a dat OUG 55/2014, care a legiferat traseismul politic pentru 45 de zile. Peste 5.000 de aleşi locali, între care 552 de primari, au migrat la alte partide. Marele câştigător: PSD, că doar nu erau sa dea un act normativ in interes public, 79% dintre primarii migratori au trecut la PSD.
2. Majoritatea PSD din parlament a dat o lege electorala pentru alegerea primarilor intr-un singur tur, lege care favoriza primarii in functie. Consecinta: PSD a luat 1.677 de primari, 52.6% din numarul total de primari, cu doar 34,83% din voturile acordate primarilor.
3. ALDE, “adevaratul partid liberal din Romania”, este de fapt o anexa a PSD si face peste tot aliante postelectorale cu PSD.
4. Acum PSD se staduie sa cumpere liderii oportunisti ai PMP, un alt partid declarat de centru-dreapta, pentru a castiga consiliile locale si judetene. Oare ce spune Basescu?
Deja harta Romaniei este mai bine de jumatate rosie. Doresc sa o faca rosie in intregine?