ISSN 2457 - 3973

Clădirea Poştei Piatra-Neamţ, monument istoric, intră după 11 ani în reabilitare

După 11 ani de conservare, clădirea Poştei Piatra-Neamţ va intra în reabilitare.

Prefectul George Lazăr a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că vor fi alocate pentru aceste lucrări circa 3 milioane de lei de către Compania Naţională „Poşta Română”.

„Din păcate, autorităţile publice centrale nu au alocat în ultimii 11 ani nicio sumă de bani pentru refacerea clădirii monument istoric. Prin demersurile directorului CN „Poşta Română”, Valentin Ştefan, putem anunţa că joi va fi publicată procedura de licitaţie pe SEAP. Este o alocare bugetară importantă, fără precedent pentru sistemul poştei din judeţul Neamţ”, a precizat prefectul George Lazăr.

„Sperăm să vedem rezultatele acestui proiect în mai puţin de un an de zile. Vom oferi clienţilor serviciile noastre într-o clădire istorică şi emblematică pentru municipiul Piatra-Neamţ. Vom avea şi o colaborare cu Primăria Piatra-Neamţ pentru a facilita serviciile primăriei prin Poşta Română (taxe şi impozite locale plătite prin intermediul ghişeelor poştale – n.r.). Suntem aici să ne arătăm devotamentul şi bunele intenţii pentru a sprijini autorităţile locale şi cetăţenii”, a declarat directorul Companiei Naţioanel „Poşta Română”, Valentin Ştefan.

„Vom implica oficiile poştale pentru colectarea taxelor şi impozitelor locale. Este un proiect pe care luna aceasta îl vom avea spre aprobare în Consiliul Local”, a explicat primarul Andrei Carabelea.

„Pentru mine personal este o realizare fantastică mai ales că peste o lună împlinesc 33 ani în sistemul poştal. Mai avem o investiţie importantă, în momentul de faţă se modernizează Oficiul Poştal 4 din Dărmăneşti care are şi activitate vamală, Ne dorim să mai deschidem un punct de lucru cu activitate vamală în municipiul Roman. Vreau să asigur toţi locuitorii judeţului Neamţ de o creştere puternică a calităţii serviciilor poştale. În ultimii zece ani de zile nu am primit un singur calculator, într-o eră a digitalizării, în care să ajungem şi noi la un standard cât de cât de normalitate. Acum o săptămână am primit 80 de calculatoare cu care vom informatiza un număr însemnat de subunităţi poştale. Ne vom axa în special pe mediul rural. Putem relansa această companie, putem să o aducem acolo unde îi este locul”, a precizat directorul Oficiului Poştal Judeţean Neamţ, Cristian Tapalagă.

Clădirea Poştei Centrale din Piatra-Neamţ a fost construita în perioada interbelică, între anii 1930-1932, sub coordonarea arhitectului de origine italiană Carol Zane.

Articolul anterior

Deputatul Ciprian Şerban (PSD Neamţ): „Este exclus ca nevaccinații să își plătească spitalizarea!”

Articolul următor

Şofer din Gârcina, depistat sub influenţa drogurilor în Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *