NewsAllert :

Senatorul Emilia Arcan, candidatul PRO România la președinția Consiliului Județean Neamț!?

Copii cu copii: 74 de minore din Neamț au devenit mame anul acesta!

Șoc în PSD Neamț! Emilia Arcan a demisionat din PSD Neamț!

Grupul de Inițiativă în Turism din Piatra-Neamț – acțiuni pentru promovarea serviciilor turistice

Candidatura lui Răzvan Cuc încinge spiritele în PSD Neamț! Și varianta ”Daniela Soroceanu” face implozie în partid!

Județul Neamț se apropie de pragul psihologic de 1.000 cazuri de COVID

Parlamentul a aprobat data alegerilor locale: 27 septembrie! Iată calendarul premergător votării!

Președintele Mugur Cozmanciuc anunță deblocarea lucrărilor pe drumul Bicaz – Poiana Largului! ”Astăzi s-a semnat contractul!”

Investiții pentru optimizarea infrastructurii de transport și creșterea calității vieții cetățenilor din Piatra-Neamț din fonduri europene

Trei autoturisme implicate într-un accident la Dulcești! Două persoane au rămas încarcerate!

Prefectul George Lazăr îl somează pe ministrul Sănătății să redeschidă urgent Spitalul Județean Neamț! PSD-ul din minister rezistă!

PSD Neamț își disprețuiește proprii membri! Candidat din Giurgiu la Primăria Piatra-Neamț!

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): “Lucrările pe DN15 Bicaz – Poiana Largului, gata până la sfârșitul lunii septembrie!”

Cristian Sauciuc – candidatul PMP la preşedinţia CJ Neamţ; Bogdan Gavrilescu – Primăria Piatra-Neamţ

  • 13 iulie 2020

ISSN 2457 - 3973

Comunicat de presă – “Tratamente disprețuitoare ale ministerului Sănătății, la adresa nemțenilor”

Comunicat de presă

Tratamente disprețuitoare ale ministerului Sănătății, la adresa nemțenilor

Ministerul Sănătății continuă politica disprețuitoare la adresa nemțenilor, cel puțin așa reiese dintr-un răspuns oficial la o întrebare referitoare la situația datoriilor Spitalului Județean Neamț. Concret, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost întrebată de senatorul PNL Eugen Țapu, când va reuși ministerul să achite datoriile Spitalului Județean de Urgență Neamț, datorii care, la sfârșitul lunii martie depășeau un milion de euro.

În răspunsul primit trei luni mai târziu, cu întârziere de două luni, ministerul răspunde sec că ”în ceea ce privește acumularea datoriilor către furnizori nu rezultă că acest fapt se datorează derulării Programelor de Sănătate Publică finanțate de Ministerul Sănătății”. Mai mult, ministerul se spală pe mâini și precizează că a predat atribuțiile și competențele în sarcina administrației publice locale, mai exact a Consiliului Județean.

”Este cea mai bună dovadă de delăsare și neimplicare într-o situație care îngreunează actul medical, cu consecințe negative asupra pacienților nemțeni. Cele mai multe din datoriile Spitalului de Urgență sunt către furnizorii de medicamente și programe medicale. Cifrele sunt oficiale, publice. Cei de la minister nu au avut nici măcar curiozitatea să vadă de unde provin aceste datorii, au oferit un răspuns șablonistic și atât”, a explicat senatorul Eugen Țapu, care consideră că această atitudine demonstrează că ministerul Sănătății, de fapt, nu are banii necesari achitării datoriilor și funcționării optime a Spitalului Județean.

”La fel de revoltător este și că președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, nu a inițiat niciun demers pentru recuperarea acestor sume. Dânsului i-ar fi fost mai la îndemână, pentru că este coleg de partid cu doamna ministru. Numai că nici pe acesta nu-l interesează Spitalul Județean de Urgență Neamț, deși, conform ministerului, are atribuții și obligații pentru buna funcționare a acestuia”, a mai declarat Eugen Țapu.

Biroul de presă al PNL Neamț

Articolul anterior

COD PORTOCALIU de vijelii valabil joi, 20 iunie 2019

Articolul următor

Liderul PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, prezent la Consiliul pentru Alegeri Democratice al Comisiei de la Veneția

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *