ISSN 2457 - 3973

Conducerea CJ Neamț caută soluţii pentru trei probleme strigente din judeţ

Conducerea Consiliului Judeţean Neamţ – preşedintele Emilia Arcan şi vicepreşedinţii Dan Manoliu şi Daniel Vasiliu Macovei, şi câţiva directori de direcţii – au făcut o deplasare în comuna Alexandru cel Bun şi la Pângăraţi, pentru a identifica la faţa locului soluţii la unele probleme strigente. Una are legătură cu tinerii care ajung la 18 ani şi trebuie să părăsească centrele de educaţie incluzivă, dar nu au familie în care să fie primiţi şi au nevoie şi de asistenţă de specialitate. Pentru aceştia s-ar putea crea un spaţiu adecvat necesităţilor lor la Şcoala Vaduri din comuna Alexandru cel Bun.

„Trebuie să identificăm un spaţiu care să se preteze pentru buna funcţionare a unui serviciu specializat pentru persoanele care au depăşit vârsta de 18 ani, au terminat şcoli speciale şi au nevoie de protecţie socială pe mai departe, pentru că au diverse afecţiuni. Există o listă cu multe astfel de cazuri pentru care trebuie să găsim o rezolvare. Aceşti oameni nu au familie ori alternativă pentru susţinere, ceea ce presupune îngrijire, asistenţă de specialitate şi suport. Sunt oameni cu deficienţe, care provin din toate zonele judeţului. La Şcoala Vaduri, care a fost reabilitată şi nu are utilitate în prezent, se poate face o recompartimentare pentru asigurarea condiţiilor de cazare pentru astfel de cazuri sociale. Primarul Ion Rotaru este de acord că o predea către noi, pentru ca mai departe să putem obţine avizele necesare impuse de legislaţie referitoare la standardele rezidenţiale. Dacă nu îi dăm utilitate, clădirea se degradează, de alocuri deja putând fi văzute «urme» serioase ale copiilor care nu găsesc ceva mai bun de făcut decât să o distrugă şi au început cu izolaţia exterioară. Capacitatea este de 50 de locuri “, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. cj si rotaru

Următoarea oprire a autorităţilor judeţene a fost la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, unde au fost văzute ultimele realizări cu fonduri de la Consiliul Judeţean sau alte surse de finanţare şi apoi s-a făcut o deplasare pe drumul ce duce de la unitatea spitalicească spre blocurile unde trăiesc circa 60 de familii – în special cazurile sociale din comunitate. Traseul respectiv, cu o lungime de circa 600 de metri, este foarte greu de străbătut, în special iarna ori când plouă, motiv pentru care microbuzul şcolar nu îi mai aduce pe elevi aproape de casă, aceştia fiind nevoiţi să meargă în condiţii extrem de grele, prin pădure, gropi şi noroi. În acest an, Consiliul Judeţean va repara drumul respectiv, fiind alocate fonduri în acest sens.

Ultimul popas al autorităţilor a fost în parcarea de la Pângăraţi, care va fi modernizată în 2016, cu fonduri de la bugetul judeţului. Pentru a se putea materializa acest proiect, legislativul judeţean va merge pe o colaborare cu Administraţia Parcului Naţional Ceahlău, care îşi va lărgi limitele, incluzând parcarea de la Pângăraţi.

Articolul anterior

În sfârșit explică și DSP Neamț ce pericol reprezintă bacteria care a infestat apele din județ!

Articolul următor

“Citește-mi o poveste!“ se încheie. Începe ”Ora de poveste“!

3 Commentarii

 • oare este o exceptie ca unii membri cj.neamt merg in teritoriu si incearca sa rezolve anumite probleme potrivit competentei lor?daca nu este o exceptie de ce se face atata tam tam pentru nimic.iarasi incercam sa furam startul la alegeri.parca este o sedinta foto si fiecare doreste sa apara cat mai frumos.cei care muncesc cu adevarat nu poarta presa dupa ei si nu-i intereseaza aparitia in presa.pana acum aveam o parerea buna despre unii mambri cj.neamt dar vad ca ei au alte apucaturi si nu doresc un comportament normal.daca stii ca ani spune ca esti incompatibil iar tu sustii contrariu te pregatesti pentru proces si nu sedinta foto.

 • Zisele domnului Constantin ,,,ce se face atata tam tam ,,,,,cred ca nu a citit bine articolul.
  Laudabila initiaiva conducerii Consilului Județean Neamt de a se deplasa in teritoriu si impreuna cu conducerile locale analizeaza modalitațile de solutionare a unor probleme de interes edilitar și social.
  Conducerea CJS Neamț doreste și sunt sigura ca va reuși sa
  -amenajarea unui spaţiu adecvat necesităţilor lor la Şcoala Vaduri din comuna Alexandru cel Bun,pentru cazarea tinerilor care ajung la 18 ani şi trebuie să părăsească centrele de educaţie incluzivă
  -alocarea de fonduri petru repararea drumului spre Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani,
  -parcarea de la Pângăraţi va fi modernizată în 2016, cu fonduri de la bugetul judeţului.

 • O institutie serioasa ,cu un președinte destoinic ,in persoana doamnei Emilia Arcan ,are ca prioritati imbunatatirea conditiilor de locuit și asigurarea unor servicii sociale adecvate ,pentru tinerii defavorizati.Mult succes in toate demersurile care vizeaza viata si sanatatea cetatenilor acestui județ!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *