ISSN 2457 - 3973

Conducerea Primăriei Piatra-Neamţ îi dă afară pe refugiaţii din Ucraina cazaţi la căsuţele din ştrand!

Conducerea Primăriei Piatra-Neamţ îi dă afară pe refugiaţii cazaţi la căsuţele din ştrand. O adresă în acest sens a fost transmisă către Prefectură Neamţ, decizia fiind motivată că aceste căsuţe ar urma să fie scoase la închiriat cu ziua.

Decizia este cel puţin ciudată, având în vedere că Primăria Piatra-Neamţ încasează sume mult mai mari, ca decontare de la bugetul de stat pentru cazarea refugiaţilor ucraineni, decât ar încasa pe propriile tarife. Spre exemplu, primăria a încasat pentru hrană 25.420 lei și pentru cazare 47.662,5 lei, pentru 3 zile din luna martie și pentru toată luna aprilie.

Iar acum urmează să se efectueze plățile pentru lunile mai si iunie.

Cert este că cei din primăria au cerut evacuarea refugiaţilor şi a solicitat Prefecturii Neamţ să îi cazeze la Direcţia de Tabere.

Acum, zeci de oameni sunt nevoiţi să îşi facă bagajele şi să se mute în altă parte, de parcă nu ar fi fost deajuns că au fugit din calea războiului.

„Din câte știu, doar 25 și-au exprimat dorinta de a se muta la tabere. Nu am înțeles însă ce contracte avea semnate primăria înainte, și cu cine, încât să le trebuiască aceste căsuțe, mai ales că mai sunt altele disponibile acolo. Mai mult, cred că și din punct de vedere economic nu se justifică, având în vedere că nu au fost și nu vor fi niciodată căsuțele din ştrand ocupate zi de zi, de câte 4 persoane. Primăria a încasat bani pentru cazarea refugiaților. Ar fi încasat și mai mulți dacă, în momentul când a existat cadru legal, nu ar fi întârziat semnarea protocolului cu ISU aproape 3 săptămâni. Asta e, probabil că problema refugiaților nu mai ţine agenda publică, așa că nu mai prezintă interes”, a declarat prefectul Adrian Niţă.

În momentul de faţă, în căsuţele din ştrand sunt cazaţi 37 refugiaţi (majoritatea femei şi copii) însă 12 dintre ei vor căuta alte soluţii de cazare iar 25 vor merge la Direcţia de Tabere.

Se vorbeşte că în căsuţele din ştrand, de unde au fost daţi afară refugiaţii, ar urma să fie cazaţi cei care vor organiza „Filmul de Piatra”, prieteni vechi ai primăriei care, în afară de aceste gratuităţi vor beneficia şi de sume consistente pentru organizarea evenimentului. Filmul bate … viaţa! Nu şi obrazul!

 

Articolul anterior

Pomenirea de 9 ani a părintelui Justin Pârvu are loc sâmbătă (11 iunie 2022), la Mănăstirea Petru-Vodă

Articolul următor

Ştrandul din Piatra-Neamţ se deschide oficial pe 17 iunie 2022. Iată orarul şi noile tarife!

Un comentariu

  • Ce rușine. Primăria face ce vrea. 70 mii de euro pentru un festival.
    Poate cînd mai votați primarul să vă gândiți bine.
    Oameni nu au bani de căldură, medicamente și voi faceți festival.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.