ISSN 2457 - 3973

Conducerea Primăriei Piatra-Neamț – verificări pe teren ale lucrărilor edilitare

Primarul Dragoș Chitic împreună cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu au fost astăzi din nou pe teren, împreună cu reprezentanții societăților care realizează lucrările comandate de primărie, pentru a verifica stadiul lucrărilor edilitare programate pentru acest an și pentru a completa programul de lucrări pentru perioada următoare.

Se realizează în această perioadă:

  • întreținerea și modernizarea străzilor și a parcărilor;
  • curățarea rigolelor de scurgere a apelor pluviale;
  • reparații punctuale ale aleilor pietonale;
  • reparația și modernizarea spațiilor de joacă și a mobilierului stradal;
  • refacerea marcajelor rutiere;
  • lucrări care să protejeze populația împotriva inundațiilor;
  • aducerea la cota străzii a căminelor rețelelor de utilități;
  • amenajări peisagistice, cosirea și întreținerea spațiilor verzi.

În acest an au fost modernizate prin turnarea unui nou covor asfaltic, pe toată suprafața sau pe tronsoanele afectate, un număr de 16 străzi : Gheorghe Doja, Dimitrie Bolintineanu, Valea Albă, Ion Ionescu Dela Brad, Lunca Bistriței, Subdărmănești, B-dul Dacia, Aleea Tineretului, Hangului, Aleea Aurorei, Nufărului, Poiana Teiului,Liliacului,Cercului, Hatasului și Târnavelor.

Au fost, de asemenea, modernizate până în prezent un număr de 4 străzi pietruite: strada Valea Albă, Strada Pietricica, strada Pârâul Doamnei și Strada Lutăriei. Este în lucru Strada Schitului și vor urma Strada Aleea Brazilor și strada Ion Sergentu.

Este în desfășurare a doua cosire din acest an a spațiilor verzi. S-au finalizat cartierele Precista, Mărăței și Centru și se lucrează în cartierul Dărmănești. Pe parcursul unui an se realizează trei cosiri în toate cartierele orașului.

„În toată perioada în care m-am aflat la conducerea Primăriei Piatra-Neamț, deplasarea pe teren și discuțiile cu oamenii, la fața locului, au fost o obișnuință. Așa am înțeles mai bine ce trebuie făcut și ce doresc pietrenii și m-au ajutat să fiu mai eficient în rezolvarea problemelor semnalate de cetățeni. Lucrările edilitare și întreținerea orașului sunt elemente de baza ale administrației locale care trebuie foarte bine organizate și coordonate, realizate constant și cu maximă eficiență. Oamenii trebuie să simtă că au  în administrația orașului un partener de încredere, pe care se pot baza în rezolvarea problemelor urbei și care le asigură un grad de confort și siguranță cât mai ridicat”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

A devenit o obișnuință în ultimia perioadă pentru primăria pietreană să realizeze la începutul fiecărui an un Program de Guvernare Locală pentru acel an, în care sunt prinse principalele direcții de acțiune, proiectele și lucrările edilitare care se vor realiza în anul respectiv.

Articolul anterior

Andrei Carabelea, PNL: ”Voi fi un primar dedicat, responsabil si chibzuit”

Articolul următor

Emilia Arcan, candidat PRO România la președinția CJ Neamț: ”Voi demonstra că se poate!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.