NewsAllert :

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

Sinucidere în Neamţ! S-a închis în autoturism şi apoi şi-a dat foc!

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ după ce un „Dorel” a tăiat ţeava de gaz dintr-un apartament

Se opreşte apa în oraşul Roznov şi comuna Zăneşti timp de 13 ore

Viceprimarul comunei Zănești și mai mulți consilieri locali s-au alăturat USR Neamț

DIICOT Neamţ, prăpăd printre traficanţii de droguri! Două grupări, destructurate de procurorii anti-mafia!

Primarul Andrei Carabelea vine la podcastul „Față în față cu Gabriel Apetrii„ luni, de la ora 20,00

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

Conflictul PNL-PSD pe tema infecțiilor din spital continuă! RUŞINE!!! Drama unei familii, exploatată politic!

Într-o postare pe pagina sa de socializare, consilierul județean PNL Florin Hopşa atacă dur conducerea PSD şi a Consiliului Județean. Concluzia postării este că vinovați moral de tragedia petrecută la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, în care un bebeluş a murit din cauza infecției nosocomiale iar fratele său geamăn este în stare gravă, ar fi preşedintele CJ Neamț şi PSD Neamț, Ionel Arsene, fostul preşedinte CJ, Emilia Arcan, preşedintele consiliului de administrație al spitalului, Dan Vasile Constantin (PSD), consilierul PSD Oana Bulai şi în speță tot PSD. FB_IMG_1469551713571

Afirmațiile domnului Hopşa – lider de grup al PNL în CJ – îl privesc! Dar poate că nu este pus la curent cu istoria recentă a celor care au avut în mâini soarta Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Aşa că îl informăm noi.

Şi, ce să vezi: primul preşedinte de CJ care a preluat spitalul a fost chiar colegul domniei sale din PNL, Vasile Pruteanu (fost preşedinte al CJ Neamț în perioada 2008 – 2012). Iar în această perioadă, în care PSD era în opoziție la Consiliul Județean, spitalul era condus în mod vizibil de PDL, fuzionat între timp cu PNL. Deci puteți să îl convocați pe domnul Pruteanu într-o şedință de birou politic județean să vă spună ce a făcut pentru spital în cei 4 ani. El şi directorii PDL!

În 2012 a fost ales ca preşedinte al CJ Neamț (UNPR-PDL-PNȚCD) defunctul Culiță Tărâță care l-a pus în funcția de manager pe dr. Ioan Lazăr. PSD a încercat să îl schimbe şi abia Emilia Arcan a reuşit în această primăvară. Unde era PNL?

Lista cu manageri/directori ai Spitalului Județean susținuți de PDL-PNL (dar şi de PSD) poate continua pentru că sistemul funcționa şi în perioada când spitalele erau în subordinea directă a Ministerului Sănătății. Acum a venit rândul celor de la PSD să pună mâna pe spital. Actualul manager interimar este membru al PSD Piatra Neamț, fost consilier local pentru câteva săptămâni. Au mai fost şi alții.

Cam ăsta e adevărul complet, domnule Hopşa! Nu vă uitați doar la paiul din ochiul altora! Toate partidele aveți doar bârne!

Mesajul e valabil şi pentru PSD sau apendicii ALDE şi PMP!

Tuturor celor care se războiesc şi îşi fac campanie electorală pe drama unor familii, să le fie ruşine! Câți dintre ei au aprins o lumânare pentru bebeluşul decedat din cauza infecției luate din spital? Câți au căutat familia îndoliată pentru a le spune un cuvânt de sprijin? Nici nu încercăm să ne gândim la vreun ajutor material.

Dar la vorbe, toți sunt buni!

Iată şi mesajul postat de Florin Hopşa:

„Fie ca dumneavoastră o consideraţi reacţie politică sau nu, poziţia mea este mai mult părintească şi îngrijorătoare. Sper să aducă puţină luciditate cetăţenilor în acest caz. Şi, DA, mi se pare halucinant tot ce se întâmplă şi cum PSD doreşte să găsească alţi vinovaţi decât cei care sunt implicit. Reacţia mea la cele întâmplate vine clar în sprijinul părinţilor copilului care se află într-o situaţie tragică şi în timp voi face lumină în această poveste nefericită. E nedrept ca în urma unei proaste organizări, a unei incompetenţe administrative, sau a unei nepăsări din partea celor care au fost în Consiliul de Administratie al Spitalului Judeţean, sau al Preşedintelui de Consiliul Judeţean, să sufere cel care are cea mai mică putere – în cazul de faţă, un bebeluş şi părinţii acestora. Ei spun că sunt la muncă, că fac multe, că sunt în slujba cetăţenilor, dar CUM? Bilanţul ultimilor 4 ani arată cât de mult le-a păsat de sănătatea publică, dar tot PNL este de vină! Păi bine, doamna Bulai, doamna Arcan, domnule Constantin şi domnule Arsene vi se pare că am avut funcţii de conducere pe undeva, că puteam schimba ceva şi nu am făcut-o? Filmuleţul de mai jos arată clar firul evenimentelor şi implicarea PSD-ului în „buna” administrare a acestui judeţ.  În rest, atunci când dai tuturor lecţii de moralitate, e bine să priveşti puţin şi în propria curte”.

Articolul anterior

Scrisoare deschisă a judecătorilor și procurorilor cu privire desecretizarea arhivei fostului serviciu secret al Ministerului Justiției

Articolul următor

O nouă demisie în PSD Neamț

15 Commentarii

  • Acest baiat Hopsa venjt la pachet cu Mugur Cozmancouc pe post de aplaudac si porta voce incearca sa capitalizeze electorat pozand in cavalerul dteptatii improdcand cu noroi in ptesedintele PSD Ionel Arsene. Daca aceasta nenorocore s a intamplat acum in mandatul dlui Arsrne eo penelistii fosti pedrlistii uita de furturile grosoete si genocidul creat in timpul guvernarii lor! Asa ca ciocul mic si joc de glezne pedelistilor odiosi!

  • Consider că un astfel de subiect atât de delicat nu trebuie să fie exploatat politic sub nicio formă ci trebuie găsite soluții care să scoată sistemul de sănătate din moartea clinică în care se află.
    Președintele CJ Neamț, domnul Ionel Arsene, a luat atitudine fermă și împreună cu celelalte instituții specializate, va găsi soluțiile optime.
    În calitatea mea de consilier județean, voi milita pentru ca cetățeanul din Neamț să se simtă în siguranță atunci când va opta pentru serviciile medicale de interes public.
    Ec. Pavăl Gabriel-Dan

  • O dramă exploatată politic. E absolut jenant să constați că, în loc să găsească soluții pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete, un politician de sorginte liberala gaseste de cuviință să-și ridice poalele -n cap!
    La treabă, d-le consiler județean, nu la arătat cu degetul!

  • Rusine stimați penelisti pt modul in care încercați sa va victimizat! Bănuiesc ca Hopa a remis acest comunicat de presă tot pe o terasa asa cum este modă in partidul struto_cămilă pnl..pal! Somn usor rautaciosilor.

  • Poziţia mai mult părintească a domnului Hopşa este, într-adevăr, îngrijorătoare! Speră să aducă puţină luciditate cetăţenilor… Şi îi pare halucinant tot ce se întâmplă… Domnule Hopşa, ați reușit! Chiar mă îngrijorați! Dar vă rog, nu folosiți drama unei familii pentru o bătălie politică! Nu amestecați în această luptă sufletele micuților plecați spre ceruri! Fiți demn și gasiți-vă alte arme de care sa va agățați!

  • Cine crede ca atitudinea jostnica a acestui Hopsa scbimba situația acestui tragic eveniment se inseala amarnic! Acesta este stilul fostilor PEDELISTI vopsiti, lipsiți de Dumnezeu si fara inimă! Mult succes echipei de consilieri condusa de dl Arsene Ionel!

  • Fiți sigur domnule Apetrii ca mie personal îmi este utila retrospectiva evenimentelor de la SJN pe care ați facut-o! Ma incumet sa cred ca este la fel de utila pentru toți factorii implicați în activitatea de la Spitalul Judetean, deși cel mai probabil n-o vor recunoaște prea multi. Regret ca demersul meu de acum câteva zile a fost atât de greșit inteles..personal, va asigur de toată bunacredinta! Pe dumneavoastră și pe toți cei care trăiesc și se tratează în Neamt!

  • Bine zis d-le GABI.Pachetul venit de la IASI ar trebui sa se implice in scandalurile iesene,iar daca vor sa faca politica in NEAMT sa treaca la munca.Cate prezente au pana acum la Consiliul judetean?

  • Etimologic, cuvântul „conflict” provine din latină – „conflictus” şi semnifică ciocnire, dezacord. După conţinut, acestui termen îi sunt apropiate mai multe cuvinte care caracterizează, sub o formă sau alta, situaţiile de ostilitate şi confruntare a unor forţe, fenomene, laturi contrar opuse. Conflictul este caracterizat drept opoziţie deschisă, luptă între … grupuri, clase sociale, partide… cu efecte destructive asupra interacţiunii sociale.
    Revenind la cele scrise in articolul de mai sus,ma intreb cum poate domnule Florin Hopsa(o persoana putin cunoscut in lumea politica sau nemteana) sa afirirme că” vinovați moral de tragedia petrecută la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, în care un bebeluş a murit din cauza infecției nosocomiale iar fratele său geamăn este în stare gravă, ar fi preşedintele CJ Neamț şi PSD Neamț, Ionel Arsene ,fostul preşedinte CJ, Emilia Arcan…si alti consilieri judeteni?
    Masurile luate de doamna Emilia Arcan ,prin schimbarea managerului dr.Lazar ,s-au datorat tocmai deficientelor inregistrate la Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.
    Domnilor liberali cred ca , este timpul sa va alaturati consilierilor judeteni ,indiferent de culoarea politica si sa elaborati acte normative specifice Consiliului Judetean Neamt!Nu incepeti campaia electorala chiar acum ,acordati atentia cuvenita cerintelor si nevoilor cetatenilor judetului care v-au acordat votul in iunie a.c.

  • Revenind la cele scrise in articolul de mai sus,ma intreb cum poate domnule Florin Hopsa(o persoana putin cunoscut in lumea politica sau nemteana) sa afirirme că” vinovați moral de tragedia petrecută la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, în care un bebeluş a murit din cauza infecției nosocomiale iar fratele său geamăn este în stare gravă, ar fi preşedintele CJ Neamț şi PSD Neamț, Ionel Arsene ,fostul preşedinte CJ, Emilia Arcan…si alti consilieri judeteni?
    Masurile luate de doamna Emilia Arcan ,prin schimbarea managerului dr.Lazar ,s-au datorat tocmai deficientelor inregistrate la Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.
    Domnilor liberali cred ca , este timpul sa va alaturati consilierilor judeteni ,indiferent de culoarea politica si sa elaborati acte normative specifice Consiliului Judetean Neamt!Nu incepeti campaia electorala chiar acum ,acordati atentia cuvenita cerintelor si nevoilor cetatenilor judetului care v-au acordat votul in iunie a.c.

  • Acești oameni care nu știu ce apartenență politică au,nu știu ce culoare arborează,nu știu cărui electorat aarțin și de fapt nu aparțin nimănui,nu trebuie ascultați, nu trebuie băgați în seamă,nu fac decât valuri mărunte la malul marii învolburate. Sunt oameni de două parale , fără principii,fără verticalitate!

  • Spitalul Judetean Neamt este un exemplu de institutie medicala unde totul este desavarsit,…pacientii sunt tratati bine iar personalul da randament maxim… Pentru ce sa-i schimbam? Nu mai avem leacuri babesti? Nu mai avem incredere in bunele intentii ale managerilor plasati politic? Nu nu mai vrem sa ne ciocnim la tot patul de politicienii care se trateaza DOAR in spitalele publice in care DECLARA ca au atata incredere? Cine nu ar vrea sa moara elegant, omeneste si frumos, cu zile, intr-un astfel de spital? Tre sa fii nebun, perfect nebun!!!

  • Nu pot sa cred ca un venetic made in IASI vine si ne explica cum stau lucrurile in judetul nostru!! Ba chiar mai mult cunoaste administratie locala, este mare politruc si un mare comunicator al partidului liberal corcit cu ciuma portocalie!! Uite de aceea babele nu au acces la armament!!

  • PSD nu a făcut nimic decât circ,a căutat prin Dn Arcan prin oalele spitalul,a căutat să-l dea jos pe Lazar,marea lor realizare,si în rest nimic! Singurul care a făcut ceva pentru spital și să văzut în mod vizibil a fost Dr Lazar,dar nu le -au convenit domnilor de laPSD pentru nu reușeau să-și infiltreze firmele lor de: vânzare aparatură medicală,de construcții,de vânzare medicamente toate la preturi foarte mari! Sunteți departe de realitate și de tot ce se întâmplă în spital și ,, sforile,,, ce se trag în jurul lui!

  • Lasa ca vine Negelschi si da bacteriile in judecata…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular