ISSN 2457 - 3973

Consiliere psihologică pentru surorile violate de tată timp de 3 ani

Specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului vor oferi consiliere psihologică celor două surori minore care au fost violate, timp de trei ani, de tatăl lor.
Cristina Păvăluţă, directorul instituţiei a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, că în primă fază va fi asigurată consilierea minorei care a rămas în ţară urmând ca de aceeaşi măsură să beneficieze şi sora ei dacă se întoarce din Germania.
”Având în vedere că, în acest moment tatăl a fost arestat şi ţinând cont de faptul că ar putea primi o pedeapsă privativă de libertate, adolescenta de 15 ani, aflată acum în ţară, poate rămâne în familie cu suportul adecvat al mamei şi al rudelor materne. În situaţia în care tatăl va reveni în familie, luăm în calcul instituirea unei măsuri de protecţie. În oricare dintre situaţii, vom iniţia un proces de consiliere psihologică pentru adolescenta de 15 ani, dar şi pentru sora sa, dacă va reveni în ţară, destinat depăşirii situaţiei traumatice şi diminuării sentimentelor de învinovăţire care pot apărea în astfel de situaţii”, a declarat Cristina Păvăluţă, directorul DGASPC Neamţ.
La sfârşitul lunii noiembrie, un asistent social din cadrul DGASPC Neamţ, care a făcut o evaluare la un asistent maternal din localitatea Ţibucani, a auzit un zvon despre un posibil incest în localitatea Păstrăveni. A fost sesizat imediat Serviciul Abuz din cadrul DGASPC iar specialiştii de aici au mers la domiciliul familiei respective pentru o evaluare. S-a discutat cu ambii părinţi dar şi cu fiecare dintre ei separat, dar ambii au negat categoric toate zvonurile. Întrucât existau unele elemente de dubiu, specialiştii de la Abuz au sesizat Poliţia  pentru demararea cercetărilor.
În urma anchetei s-a constatat că tatăl şi-a violat cele două fiice timp de trei ani. Anchetatorii au constatat că individul îşi ameninţa fetele după care le ducea cu maşina într-o locuinţă părăsită, aflată în proprietatea sa, unde le viola. Acesta a fost arestat preventiv, marţi seara, pentru 30 de zile.

Articolul anterior

Joi se opreşte apa pe 11 străzi din Piatra Neamţ! Vezi lista!

Articolul următor

Porţia de cultură: poftim la teatru! Anatol la TT!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular