ISSN 2457 - 3973

Consilierii PNL Neamț au votat finanțarea cu 22 miliarde lei a Spitalului Bicaz

Consilierii județeni ai PNL Neamț au votat în ședința de joi a legislativului finanțarea cu 22 de miliarde lei vechi a Spitalului Orășenesc ”Sf. Ierarh Nicolae” Bicaz.

Votul dat de liberali pentru co-finanțarea acestui proiect cu 10%, respectiv cu 202.200 lei din bugetul județean, va duce la achiziționarea de aparatură și echipamente medicale pentru spitalul din Bicaz. În total, finanțarea va fi de peste 22 miliarde lei.

Liberalii susțin că gestul lor este o dovadă în plus că zvonurile lansate de PSD, potrivit cărora Guvernul PNL ar vrea să închidă Spitalul Bicaz, sunt fake-news.

Pe de altă parte, proiectul vine ca o prelungire a discuțiilor pe care conducerea PNL Bicaz a avut-o, în urmă cu o lună de zile, cu managerii spitalului din Bicaz.

La finalul întâlnirii de pe 12 septembrie 2019 cu managerul Letiția Damoc, președintele filialei PNL Bicaz, George Lazăr declara: ”Am ascultat problemele cu care se confruntă unitatea spitaliceasca, am dezbătut proiectele care se află în curs de implementare și am căutat soluții pentru investiții și creșterea calității serviciilor. Am avut în doamna Letiția Damoc, un partener deosebit de implicat, o profesionistă și clar o persoana extrem de interesată în dezvoltarea spitalului. Lipsa investițiilor în Spitalul Bicaz se resimte în tot ceea ce presupune starea corpurilor de clădire. (…) Vom face diligențe, împreună cu colegii liberali din Consiliul Județean, pentru a găsi susținere și la nivelul CJ Neamț. PNL se implică activ în găsirea de soluții si alocarea de fonduri pentru Spitalul Bicaz. Considerăm că actul medical și sistemul sanitar în ansamblu sunt aspecte de o importanță vitală în societatea românească. Spitalul Bicaz are nevoie de investiții serioase pentru creșterea calității serviciilor medicale. Personalul medical de la Spitalul Bicaz dă dovadă de profesionalism și implicare dar are nevoie de susținere și de asigurarea unei stabilități financiare”.

Știrea completă publicată pe 12 septembrie 2019 poate fi citită aici

Articolul anterior

Două case din Pângărați, afectate de un incendiu

Articolul următor

Condamnat la Focșani, prins la Brusturi – județul Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *