ISSN 2457 - 3973

Consilierul judeţean Bogdan Ardeleanu (PNL): “Nu vom accepta să fim insultați de președintele CJ Neamț!”

Consilierul judeţean PNL Bogdan Ardeleanu a reacţionat la alegaţiile pe care preşedintele CJ Neamţ le-a făcut, la finalul şedinţei legislativului, împotriva consilierilor din opoziţie.
Ardeleanu s-a simţit jignit de afirmaţiile lui Ionel Arsene şi a declarat că nu va accepta acest lucru.
“Nu vom accepta să fim insultați de președintele Consiliului Județean Neamț! Am spus că nu voi face declarații politice cu atac la persoană, dar după sedința Consiliului Județean de ieri, când am fost acuzați și insultați, pe nedrept, mă văd nevoit să răspund public și să fac o serie de precizări, necesare, pentru că am încredere că nemțenii vor distinge adevărul, din noianul de minciuni proferate la adresa mea și a colegilor mei”, a precizat Bogdan Ardeleanu.
Consilierul judeţean PNL Neamţ i-a reamintit lui Arsene că în Consiliile de Administraţie şi Adunările Generale ale Acţionarilor societăţilor CJ Neamţ nu sunt reprezentanţi ai PNL şi USRPLUS.
“Domnul Arsene spune despre consilierii județeni PNL și USR că ”stăm pe niște funcții publice din care furăm de trăznește pământul”. În primul rând aș vrea să îi amintesc președintelui CJ Neamț că deține majoritatea în Consiliul Județean și, din păcate, poate trece orice proiect, chiar dacă acestea se dovedesc că nu sunt în interesul nemțenilor. De asemenea, nici PNL și nici colegii de la USR&PLUS nu au reprezentanți în Adunările Generale ale Acționarilor (AGA) în societățile subordonate CJ și nici membri în Consiliile de Administrație, acestea fiind împărțite între consilierii județeni PSD – PRO România.
Eu nu sunt foarte vechi în administrația publică, dar totodată sunt de suficient timp ca să îmi dau seama cum votează proiectele de hotărâre consilierii din grupul PSD… fără să își pună prea multe întrebări. De exemplu, au votat pentru un proiect propus de președintele CJ (noi am votat împotrivă) prin care se plătește suma de 2.500 ron pe metru cub de cherestea pentru cofrat, în condițiile în care în județul Neamț, la momentul respectiv (aprilie 2021) cheresteaua de calitatea a doua se vindea cu aproximativ 550 ron/mc, iar țeava rectangulară este cumparată la un preț de aproximativ 3-4 ori mai mare decât prețul pieței și toate acestea din banii nemțenilor. Când cheltuie fără discernământ banii cetățenilor nu pot să nu mă întreb cum îndrăznește să îi facă hoți pe consilierii din opoziție? Și acesta este doar un mic exemplu din sutele de proiecte care ne trec prin mână în plenul Consiliului Județean. Adică dumneata, domnule Arsene, pentru proiectele aprobate plătești materiale cu mult mai mult peste prețul de pe piață (că deh, e normal să intre și în buzunarul partidului un procent – probabil așa îți spui), apoi îndrăznești să îi faci pe consilierii județeni din opoziție hoți?!? Și culmea – culmilor aprobi ca CJ să ia un împrumut de 100 milioane lei, care nu va merge în proiecte de investiții, ci doar îi va îndatora pe nemțeni, dar îi faci pe alții hoți?!? Pai dacă până acum, cel puțin în ultimii 5 ani de când conduci Consiliului Județean, făceai administrație corectă și eficientă, mai era nevoie de acest împrumut?”, a explicat consilierul judeţean PNL Neamţ.
Bogdan Ardeleanu a mai spus că interesul său este cel al nemţenilor şi nu a candidat pentru mandatul de consilier judeţean pentru a primi o indemnizaţie. O indemnizaţie pe care o donează în fiecare lună.
“Domnule președinte, eu îmi donez indemnizația lună de lună, iar votul meu și al colegilor mei consilieri județeni în fața majorității făcută de dvs.în CJ este ca o frunză în fața vântului și cu toate acestea tot pe mine mă faceți hoț! Dumneavoastră și consilierii PSD coordonati toți banii din judet din ultimii 5 ani și din următorii 3 ani, iar noi cei din opoziție nu putem decât să ne abținem, să ne împotrivim și să semnalăm public neregulile pe care le găsim în proiecte. Eu vă rog să încetați cu jignirile la adresa consilierilor județeni și să nu vă mai purtați ca un boier din epoca feudală, crezând că moșia sa este Consiliul Județean și Județul Neamț! Ați mai spus ieri că așteptați bani de la guvernul Cîțu pentru un nou spital ca să terminăm cu pandemia…..Păi nu ați avut și ați trimis câteva milioane de euro către spitalul nefuncțional de la Lețcani, din județul Iași? Câți nemțeni s-au folosit de acel spital, plătit tot din banii lor? Și noi ne dorim un spital nou, performant…de ce nu faceți împrumut pentru un spital? Tot ieri ați menționat că o să publicați o listă cu județele care primesc și cu cele care nu primesc bani de la guvernul Cîțu. Vă rog să anexați și o listă cu comunele din județul Neamț și sumele pe care le primesc UAT-urile de la Consiliul Județean pentru a vedea dacă sunt avantajate sau nu cele cu conducere de la PSD?!?”, a adăugat Bogdan Ardeleanu.
Consilierul judeţean PNL Neamţ a atras atenţia şi asupra unui proiect al CJ Neamţ despre care spune că este realizat în secret.
“Am văzut că ați omis în comunicatul de ieri, așa că vă mai rog să le aduceți la cunoștința nemțenilor și iubitorilor de natură și de clădirea mastodont pe care o veți construi pe Ceahlău cu amprenta la sol de 500 metri pătraţi. Proiect la care noi ne-am abtinut din nou și la care cei de la Agenția pentru Protecția Mediului v-au comunicat că “Suprafața de teren de 5.548 mp care se dorește a fi introdusă în intravilan este foarte mare și nu justifică amplasarea unui obiectiv de asemenea dimensiuni (din planurile anexate se observă că și construcția propusă este de amploare ocupând o suprafață însemnată și neprecizată în documentație)”
Tot APM mai spune că “În zona de protecție integrală se pot admite în vederea îmbunătățirii managementului unui parc național, construcții simple precum refugii montane/adăposturi cu caracter temporar și urgent”. Unde este urgența știe doar ”cinstitul” președinte al CJ, căruia probabil după plimbarea cu elicopterul de pe Ceahlău, din campanie, se pare că i-a ramas inima la frumusețile muntelui și a decis să îl mai împodobească cu o construcție total inutilă și care nu va face altceva decât să știrbească măreția și frumusețea Ceahlăului. Eu sper ca pe viitor veți da dovadă de mai mult respect față de noi consilierii județeni ca să nu mai fim nevoiți să dezmințim minciunile pe care le împrăștiați, fără discernământ”, a reacţionat consilierul judeţean PNL Neamţ Bogdan Ardeleanu.

Articolul anterior

USRPLUS: Ionel Arsene nu dă bani pentru Spitalul Județean Neamț

Articolul următor

Eurodeputatul Dragoş Benea (PSD) denunţă lipsa finanţării în PNRR pentru construcţia de autostrăzi în Moldova

2 Commentarii

  • Felicitări, domnule consilier!

  • Asa e nu iubesc pnl dar domnul acesta are dreptate,succes.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *