ISSN 2457 - 3973

USRPLUS: Ionel Arsene nu dă bani pentru Spitalul Județean Neamț

Comunicat de presă

Ședința Consiliului Județean Neamț de astăzi este o nouă dovadă a faptului că președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, îi dezinformează pe nemțeni.

După ce proiectul de hotărâre prin care CJ Neamț se împrumută cu 100 de milioane de lei a trecut cu 20 de voturi, ale coaliției PSD – ALDE – PPU-sl – PMP – ProRomânia, și după ce consilierii județeni USR PLUS au explicat motivele pentru care acest împrumut va deveni o povară pentru județ și că banii nu sunt investiți în direcția potrivită, Ionel Arsene a început atacurile mincinoase la adresa Guvernului. În realitate, Consiliul Județean Neamț nu a depus niciun proiect matur pentru spital. Colegii noștri, Maria Apostol și Corneliu Bontaș, i-au solicitat informații cu privire la studiul de fezabilitate pentru spital, iar Ionel Arsene a spus că acesta există. Verificând această informație pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), aflăm că Ionel Arsene minte – abia acum câteva zile, pe 26 mai, a fost lansat anunțul de licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate.

„Sunt șocat de lejeritatea domnului Arsene de a dezinforma public. Am avut discuții cu președintele CJ Neamț referitoare la posibilitățile de finanțare pentru un spital nou la Piatra Neamț, inclusiv prin PNRR, iar mesajul primit a fost foarte clar: doar proiectele mature, adică cele care au măcar studiu de fezabilitate, pot fi incluse pentru a primi finanțare. Or, Consiliul Județean a lansat procedura de achiziție pentru SF cu doar 5 zile înaintea depunerii PNRR. Să vii să spui astăzi că ai SF, în condițiile în care abia a fost lansată licitația, este o minciună sfruntată și o dovadă clară de sfidare a nemțenilor din partea lui Ionel Arsene”, a declarat Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

„Banii pentru investiții se oferă atunci când există o direcție clară, un proiect matur, care are și documentație tehnico-economică, nu pe promisiuni și pe idei. Consiliul Județean Neamț nu a depus niciun studiu de fezabilitate pentru un nou spital județean. Ne vedem, din nou, în situația în care conducerea Consiliului Județean Neamț își uită promisiunile și nu pune deloc preț pe sănătatea nemțenilor”, a adăugat Maria Apostol, liderul consilierilor județeni USR PLUS. 

Articolul anterior

Veteran de război, premiat și felicitat de primarul Harpa cu prilejul împlinirii a 100 ani

Articolul următor

Consilierul judeţean Bogdan Ardeleanu (PNL): „Nu vom accepta să fim insultați de președintele CJ Neamț!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular