ISSN 2457 - 3973

Consiliul Județean pune la dispoziția elevilor Școlii 5 Piatra-Neamţ spațiu de studiu la Școlile Normale

Consiliul Județean Neamț va asigura, pe perioada efectuării lucrărilor de reparații la Școala Gimnazială nr. 5 Piatra-Neamț, săli de clasă pentru elevi în incinta clădirii de la Școlile Normale de pe strada Gavril Galinescu.

Decizia a fost luată de către președintele Ionel Arsene, ca urmare a reacțiilor părinților elevilor care ar fi trebuit relocați pentru cursuri într-un alt cartier, la propunerea conducerii Primăriei Piatra-Neamț.

„Am mers, împreună cu prefectul Adrian Niță, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Neamț – profesor Florentina Luca-Moise, și cu directorul Școlii Gimnaziale nr. 5 Piatra-Neamț, în clădirea pe care Consiliul Județean o deține la Școlile Normale și am căutat un spațiu potrivit în care să fie mutați unii dintre elevii de la Școala 5, pe perioada efectuării lucrărilor de modernizare a imobilului în care studiază acum. Mai mulți părinți, îngrijorați când au auzit că trebuie să își mute copiii prin cartierul Speranța, pentru a putea participa la cursuri, pentru că în sălile de clasă în care învață în prezent urmează a se face lucrări de reparații, mi-au scris și m-au căutat personal, cerându-mi ajutorul. Nu puteam sta indiferent față de această situație și am identificat un spațiu propice derulării actului educațional, în clădirea de la Școlile Normale, pe strada Gavril Galinescu. Zilele următoare vom pune la dispoziția Primăriei Piatra-Neamț spațiile respective, astfel încât să se poată face pregătirea mutării. Îmi pare foarte rău că atât elevii cât și părinții lor și cadrele didactice care predau la Școala 5 au fost supuși unui stres inutil de către conducerea Primăriei Piatra-Neamț, care a anunțat din scurt că urmează modernizarea unității de învățământ, fără a vedea «în perspectivă» cum se implementează acest proiect. Așa că s-au trezit copiii și adulții că aproape de pe o zi pe alta nu mai au unde învăța. Mă bucur că am găsit această soluție!”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Articolul anterior

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, întâlnire de lucru pe tema Sănătății nemțene

Articolul următor

Încăierare între 10 persoane, la Târgu-Neamţ, soldată cu arestări

Un comentariu

  • Oameii cu experiență și dăruirea au găsit rezolvări umane și aplicabile ! Ați eliberat elevii , părinții și profesorii de un calvar ! E vorba de personalul , copii și părinții a doua : Nr 5 și Speranța ! Ce sa mai vorbim de transport și de personalul din poliție implicat în acțiune ! Iar școlile normale au dat atâtea nume mari ! Numai dacă ne gândim la poetul Dan Verona și tot este suficient ! Felicitări oameni frumoși cu inima de aur !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *