ISSN 2457 - 3973

Constantin Iacoban: ”Sărăcia cronică va dispărea doar odată cu oamenii”

Preşedintele CJ Neamţ, Constantin Iacoban a început, de luni, o serie de întâlniri cu managerii spitalelor din judeţ pentru a vedea care sunt problemele financiare cu care se confruntă unităţile sanitare. Şi, aşa cum era de aşteptat, probleme sunt cât lumea, subfinanţarea spitalelor este deja un fapt obişnuit iar sănătatea oamenilor este doar o iluzie vândută scump.

Constantin Iacoban a avut însă curaj să spună adevărul şi să nu se ascundă în spatele unor şabloane folosite ani la rând de politicieni că ”vom face”, ”va fi bine”, etc. Preşedintele CJ Neamţ a pus degetul pe rană şi a subliniat că sărăcia cronică, mai ales în care trăiesc pensionarii, va dispărea doar când va dispărea … omenirea!

”Din păcate, sunt mult probleme grele în sănătate. Sunt probleme care apar din cauza orgoliilor, sunt probleme legate de lipsa medicamentelor, sunt probleme care decurg din obligativitatea de a fi respectate nişte directive ale UE, care se potrivesc mai greu spaţiului nostru. Dar cel mai greu de rezolvat e problema sărăciei cronice în care trăiesc pensionarii. Aceasta va dispărea când vor dispărea oamenii. Un sfert din populaţia României trăieşte în sărăcie cronică. Aceşti oameni nu îşi permită să îşi pună dantura, să facă o investigaţie la computerul tomograf. Asta-i tragedia, că avem o societatea bolnavă şi foarte bolnavă şi greu de tratat“, a spus Constantin Iacoban, preşedintele CJ Neamţ.

Articolul anterior

Incendiu la Icuşeşti! Proprietarii au fost luaţi cu ambulanţele la spital! Zeci de vecini au sărit în ajutor cu găleţile!

Articolul următor

Mulţumiri adresate conducerii CJ pentru sprijinirea fotbalului de Liga a IV-a şi a V-a

Un comentariu

  • nu d-le iacoban saracia va disparea(reduce) cand cei aflati la butoane nu se vor gandi numai la buzunarul lor ci si la cei multi.cu asemenea viziune nu ai ce cauta in frunte alegatorilor.de fapt dumneatale nici nu ai fost ales presedinte.unde sunt programele unpr privind grija fate de cei carev-au votat.ce spui dumneata o poate spune si badea ghita fara sa fie presedinte interimar.halal de dvs. si partidul pe care il reprezentati daca saracia la pensionari v-a disparea odata cu acestia.deficitara logica aveti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *