NewsAllert :

Exemplu de onestitate! A găsit un plic cu aproape 17.000 euro şi l-a adus la Poliţia Piatra-Neamţ!

Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ propune măsuri legislative pentru îmbunătăţirea condiţiilor mediului de afaceri

Piatra Curată, ediția a XI-a  

Minor accidentat în timp ce traversa prin loc nepermis pe B-dul Dacia din Piatra-Neamţ

Conducerea APA SERV reacţionează la acuzaţiile privind sistarea apei în Piatra-Neamţ şi zonele limtrofe

Alianţa Dreapta Unită mizează pe două femei la Consiliul Judeţean şi Primăria Piatra-Neamţ

Grav accident rutier la Bălţăteşti! Patru persoane, între care un copil, au fost rănite!

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

Incendiu la Icuşeşti! Proprietarii au fost luaţi cu ambulanţele la spital! Zeci de vecini au sărit în ajutor cu găleţile!

Luni, 06.12.2015, la ora 17:16, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o fânărie aflată într-o gospodărie din satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Până la sosirea forţelor, un localnic a anunţat că trei persoane au suferit atacuri de panică. Atunci Dispeceratul a direcţionat şi echipajul SMURD Roman, care încheiase o misiune, spre locul incendiului. Printr-un alt apel, Dispeceratul era anunţat de faptul că mai sunt şi alte persoane care au suferit atac de panică. Proprietarul, în vârstă de 44 de ani, al gospodăriei în care era amplasată fânăria, soţia acestuia, în vârstă de 38 de ani, şi fiul lor, în vârstă de 18 ani, au fost preluaţi de echipajul SAJ şi transportaţi la spital. Mama proprietarului (căreia îi aparţine cealaltă gospodărie afectată de incendiu), în vârstă de 73 de ani, şi soacra acestuia, în vârstă de 67 de ani, au fost asistate de echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.

Pompierii au constatat că ardeau fânăria, acoperişul unei magazii din gospodăria vecină (lipită de fânărie, având acoperiş comun cu aceasta), bunurile din interiorul şi imediata apropiere a acestora, precum şi că exista riscul extinderii flăcărilor, care se ridicau la peste cinci metri deasupra depozitului de furaje, la trei locuinţe (casa aflată în continuarea magaziei, locuinţa aflată la numai trei metri de fânărie şi încă o casă aflată într-o gospodărie vecină). Militarii au stins incendiul în limitele găsite, după operaţiuni ce au durat două ore. Au ars fânăria, construită din lemn şi acoperită cu plăci de azbociment, pe o suprafaţă de 70 mp., plantele furajere din interiorul acesteia, o cantitate de aproximativ 10 tone, lemnul de foc depozitat lângă unul din pereţii construcţiei (aproximativ 3 mc.), acoperişul magaziei, pe o suprafaţă de 20 mp., lemnul de foc din interior (un mc.) şi a fost deteriorată instalaţia electrică a unui utilaj de prelucrare a lemnului (abric). Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Încă dinaintea sosirii forţelor de urgenţă profesioniste, 20 de localnici (dintre care şase adolescente cu vârste între 14 şi 18 ani) şi patru membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat cu găleţi de apă, adusă din două fântâni aflate în vecinătate. În sprijinul forţelor, un utilaj al Primăriei Icuşeşti a asigurat alimentarea cu apă a autospecialelor.

Articolul anterior

Deschide-ne, gazdă, poarta!

Articolul următor

Constantin Iacoban: ”Sărăcia cronică va dispărea doar odată cu oamenii”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular