NewsAllert :

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

FOTO Maşină răsturnată la Răuceşti. Şoferul a fost rănit.

Patru minori din Piatra-Neamţ, cu vârste între 14 şi 17 ani, au tâlhărit mai multe persoane

  • 12 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Incendiu la Icuşeşti! Proprietarii au fost luaţi cu ambulanţele la spital! Zeci de vecini au sărit în ajutor cu găleţile!

Luni, 06.12.2015, la ora 17:16, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o fânărie aflată într-o gospodărie din satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Până la sosirea forţelor, un localnic a anunţat că trei persoane au suferit atacuri de panică. Atunci Dispeceratul a direcţionat şi echipajul SMURD Roman, care încheiase o misiune, spre locul incendiului. Printr-un alt apel, Dispeceratul era anunţat de faptul că mai sunt şi alte persoane care au suferit atac de panică. Proprietarul, în vârstă de 44 de ani, al gospodăriei în care era amplasată fânăria, soţia acestuia, în vârstă de 38 de ani, şi fiul lor, în vârstă de 18 ani, au fost preluaţi de echipajul SAJ şi transportaţi la spital. Mama proprietarului (căreia îi aparţine cealaltă gospodărie afectată de incendiu), în vârstă de 73 de ani, şi soacra acestuia, în vârstă de 67 de ani, au fost asistate de echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.

Pompierii au constatat că ardeau fânăria, acoperişul unei magazii din gospodăria vecină (lipită de fânărie, având acoperiş comun cu aceasta), bunurile din interiorul şi imediata apropiere a acestora, precum şi că exista riscul extinderii flăcărilor, care se ridicau la peste cinci metri deasupra depozitului de furaje, la trei locuinţe (casa aflată în continuarea magaziei, locuinţa aflată la numai trei metri de fânărie şi încă o casă aflată într-o gospodărie vecină). Militarii au stins incendiul în limitele găsite, după operaţiuni ce au durat două ore. Au ars fânăria, construită din lemn şi acoperită cu plăci de azbociment, pe o suprafaţă de 70 mp., plantele furajere din interiorul acesteia, o cantitate de aproximativ 10 tone, lemnul de foc depozitat lângă unul din pereţii construcţiei (aproximativ 3 mc.), acoperişul magaziei, pe o suprafaţă de 20 mp., lemnul de foc din interior (un mc.) şi a fost deteriorată instalaţia electrică a unui utilaj de prelucrare a lemnului (abric). Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Încă dinaintea sosirii forţelor de urgenţă profesioniste, 20 de localnici (dintre care şase adolescente cu vârste între 14 şi 18 ani) şi patru membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat cu găleţi de apă, adusă din două fântâni aflate în vecinătate. În sprijinul forţelor, un utilaj al Primăriei Icuşeşti a asigurat alimentarea cu apă a autospecialelor.

Articolul anterior

Deschide-ne, gazdă, poarta!

Articolul următor

Constantin Iacoban: ”Sărăcia cronică va dispărea doar odată cu oamenii”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.