ISSN 2457 - 3973

Constantin Iacoban, viitorul viceprimar de Piatra Neamț susținut de PNL?

Vinerea viitoare, de la ora 10,00, vor fi aleși cei 2 viceprimari ai municipiului Piatra Neamț. Până atunci se duc negocieri intense pentru formarea unei majorități confortabile care să dea siguranța rezultatului așteptat. Iar acest rezultat va prefigura, cel mai probabil, și deznodământul de la Consiliul Județean, din aceeași zi, dar 4 ore mai târziu.

Revenind la Consiliul Local Piatra Neamț, majoritatea necesară este de 12 voturi. PNL, cu cele 9 mandate, mai are nevoie de 3 voturi pe are le are PMP, doar teoretic. Majoritatea formată de o eventuală alianță PNL-PMP este la limită și de aceea se caută securizarea votului.

Pe de altă parte, PSD este teoretic în alianță cu ALDE și, matematic, au împreună 11 voturi.

Plecând de la declarația primarului Dragoș Chitic, care a lansat, marți, un apel către toate partidele de dreapta pentru a forma o majoritate solidă PNL-PMP-ALDE, am putea asista la un rezultat surpriză la numărarea voturilor pentru viceprimari. Asta cu atât mai mult cu cât votul este secret!

De altfel, în urmă cu o săptămână, Constantin Iacoban – cel care a coordonat campania ALDE Neamț s-a declarat sceptic în privința alianței cu PSD. Iacoban spunea că declarațiile făcute de Victor Ponta, potrivit cărora PSD va face majorități cu ALDE indiferent de rezultate, au fost de campanie.

”Au fost declaraţii politice, trebuie văzut scorul şi cum vede PSD lucrul acesta. La timpul respectiv, Victor Ponta era în campanie electorală. După ce se judecă la rece, lucrurile se văd diferit. Există această opţiune pentru o alianţă cu PSD dar trebuie de văzut cum vor decurg lucrurile”, spunea Constantin Iacoban.

Despre majoritățile din Consiliul Local, Constantin Iacoban nu a vrut să facă declarații atunci. Dar nici nu a avut o poziție fermă cu privire la majoriatea cu PSD și astfel apar speculații cu privire la votul pe care Constantin Iacoban îl va avea în calitate de consilier local. Există voci care spun că Iacoban s-ar bucura de susținerea PNL-ului pentru ocuparea postului de viceprimar dacă la rândul său va susține majoritatea fragilă PNL-PMP. Această mișcare ar putea să determine excluderea sa din partid și implicit pierderea mandatului de consilier local, dar votul este secret.

Pe de altă parte, Constantin Iacoban pare a avea o problemă privind poziția sa în ALDE, în condițiile în care dat asigurări, înainte de campania electorală, că mare parte din UNPR îl va urma în ALDE, dar în final nu a venit nimeni.

Rămâne un semn de întrebare și asupra faptului că la ședința festivă a Consiliului Județean, de încheiere a actualului mandat, nimeni nu l-a invitat și pe Constantin Iacoban deși acesta a ocupat funcția de președinte al CJ Neamț.

Articolul anterior

Dragoş Chitic: ”Pietrenii au votat dreapta masiv! Ar fi firească o majoritate PNL-PMP-ALDE”

Articolul următor

Programul Teatrului Tineretului Piatra Neamț de vineri, sâmbătă și duminică

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *