ISSN 2457 - 3973

Corneliu Bichineț (președinte interimar PMP Neamț) despre primarul Dragoș Chitic: ”Ne-am întâlnit de 2 ori. Mi-a plăcut eleganța și spiritul dialogului său!” Ultimatum pentru PSD!

Legăturile dintre PMP Neamț și PNL Piatra Neamț devin tot mai strânse, atât la nivel declarativ cât și al susținerii proiectelor din Consiliul Local Piatra Neamț. Schimbarea macazului vine după ce în fruntea organizației a fost numit deputatul Corneliu Bichineț (președinte PMP Vaslui), în locul demisului Laurențiu Dulamă.

Deși a fost numit de mai puțin de două săptămâni pe funcție, Bichineț a devăluit, sâmbătă, că a avut deja 2 întâlniri cu primarul liberal Dragoș Chitic. Totodată, Corneliu Bichineț l-a înțepat pe președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, cu care nu a avut încă nici o întâlnire.

”Primarul m-a contacatat și a dorit să stea de vorbă cu mine, un gest foarte frumos. Alții nu au simțit această nevoie. Mi-a făcut o impresie bună acest primar de municipiu. Mi-a plăcut eleganța și spiritul dialogului. Sunt convins că nu dorește să il facă servant pe viceprimarul nostru, Bogdan Gavrilescu, care este om bun, constructiv, cald şi cinstit”, a declarat Corneliu Bichineț.

Întrebat despre ce au discutat, Corneliu Bichineț a răspuns: ”despre încălzirea globală….”. Iar răspunsul la întrebarea dacă așteaptă să discute despre ”încălzirea globală” și cu președintele CJ Neamț, Bichineț a spus: ”nu cred că este pregătit pentru acest subiect”.

Pe de altă parte, deputatul Bichineț a dat un ultimatum celor din PSD Neamț (deși exprimarea sa a fost ”perioadă de grație”) pentru respectarea totală a protocolului semnat după alegerile locale.

Astfel, potrivit protocolului, PMP urma să aibă viceprimar la Piatra Neamț și vicepreședinte la Consiliul Județean – ceea ce s-a întâmplat, dar și reprezentanți în structurile de conducere ale societăților din subordinea CJ.

”Acest lucru nu s-a întâmplat. In luna martie si aprilie, si la municipiu si la judet, oamenii PMP vor intra in strutcturile de conducere. Este o perioada de gratie pina atunci. Am putea reconsidera protocolul de colaborare”, a mai spus Corneliu Bichineț.

Pe de altă parte, președintele interimar al PMP Neamț a spus că toți consilierii partidului au libertatea de a vota proiectele de hotărâri doar în raport cu necesitatea administrativă a acestora și nu în subordonare față de alte partide.

”Nu eu am făcut o majoritate aici, ci ei, aşa că nu sunt eu cel care voi strica majorităţile. Ştiu, după 12 ani în fruntea Consiliului Județean Vaslui, ca președinte și vicepreședinte, că şi judeţele trebuie conduse şi administrate. Îmi imaginez că ei (aleșii PMP Neamț – n.r.) nu fac politică aici ci administrează şi atunci voi cere colegilor să uite, dacă au ştiu cândva, subordonarea faţă de PSD şi PNL, şi să propună şi să susţină proiecte de hotărâri în folosul comunităţilor. Eu nu accept şi nu încurajez opoziţia de dragul ei. Dar trebuie să să analizeze proiectele şi să le dezabtă la partid, pentru că nu au făcut niciodată asta. Nu ştiu cum vede populaţia pe cei care după 9 luni strică o majoritate. Vom vedea”, a declarat Bichineț.

După alegerile locale, Laurențiu Dulamă – președinte al PMP Neamț la acea vreme, a semnat un protocol de formare a majorităților cu PSD și ALDE în Consiliul Județean și Consiliul Local Piatra Neamț.

Articolul anterior

TSD Neamț a desemnat câștigătorii concursului ”Iubește românește!”

Articolul următor

Analiză la PMP Neamț: ”Protocolul cu PSD a costat!” Bichineț despre Amedeo Dulamă: ”Are mortul în casă! E rușinos ca din vicepreședinte să nu obții nimic la parlamentare!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *