ISSN 2457 - 3973

Cozmanciuc cere introducerea autostrăzii Iași-Neamț-Tg Mureș pe lista obiectivelor strategice ale țării

Deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, a cerut Guvernului introducerea autostrăzii Ungheni – Iași – Tîrgu Neamț – Târgu Mureș pe lista obiectivelor strategice ale României.

Mesajul parlamentarului nemțean vine după ce și președintele Klaus Iohannis a cerut în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) același lucru.

”Am aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti-Brașov să fie declarat obiectiv strategic de interes național. În acest context, am atenționat-o pe doamna Prim-ministru că încă de la finalul anului trecut este în vigoare o lege pe care Guvernul continuă să o încalce și care prevede obligativitatea construirii Autostrăzii Moldovei. Avem o nouă dovadă a incapacității acestei guvernări de a dezvolta România. Este deplina responsabilitate a Guvernului de a găsi acele soluții care se impun pentru a putea realiza aceste proiecte prioritare pentru milioane de români, inclusiv posibilitatea declarării și acestui obiectiv de infrastructură ca unul strategic de interes național, lucru pe care l-am propus foarte concret în ședința CSAT de astăzi”, a declarat Klaus Iohannis la finalul CSAT.

Mugur Cozmanciuc a spus că președintele Iohannus pune în centrul atenției acțiunilor sale zona Moldovei și susține construcția autostrăzii Moldovei.

”După ce a promulgat legea care prevede construirea acestui proiect important de infrastructură rutieră astăzi a anunțat că a propus ca Autostrada Unirii să fie declarată obiectiv strategic de interes național! Susțin demersul președintelui Klaus Iohannis! Moldova are nevoie de autostradă cât mai curând”, a spus liderul PNL Neamț.

Includerea construirii autostrăzii pe lista obiectivelor strategice ale țării ar însemna obligativitatea guvernului să demareze urgent lucrările. În caz contrar, joaca Guvernului PSD-ALDE nu este cât una electorală.

Articolul anterior

Noi controale la IPJ Neamț ca ”mulțumire” că au fost stârpite clanurile mafiote din județ

Articolul următor

Minoră de 16 ani, dispărută din Piatra-Neamț! Este al 14-lea caz!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.