ISSN 2457 - 3973

Cozmanciuc (PNL Neamț): Votul în 2 tururi ar fi mesajul corect pentru cei care spun că au înțeles ce s-a întâmplat pe 26 mai!

Președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc este primul politician din Neamț care are o poziție oficială cu privire la votul în 2 tururi pentru primari.

Reacția lui Cozmanciuc vine după ce Guvernul PSD-ALDE a emis, luni, o ordonanță de urgență prin care președinții de consilii județene vor fi aleși uninominal (ca primarii). Însă din textul ordonanței lipsește ceea ce era firesc și poate primordial, și anume ca alegerea președinților de CJ și a primarilor să se facă în 2 tururi (atunci când niciun candidat nu întrunește jumătate plus unul din numărul de voturi valabil exprimate).

Presedintele PNL Neamt Mugur Cozmanciuc a taxat ordonanța și a atras atenția că partidul aflat la guvernare trebuie să facă legi bune.

”Legile făcute cu înțelepciune vor fi și în ajutorul lor, atunci când se vor afla în opoziție. Timpul va demonstra că am dreptate! Votul în 2 tururi ar fi mesajul corect pentru cei care spun că au înțeles ce s-a întâmplat pe 26 mai. Este nevoie de adoptarea votului în 2 tururi pentru primari, proiect inițiat și sustinut de PNL! Democrația trebuie să fie pentru toți. Luni, PSD nu a făcut o lege corectă pentru democrație și pentru o reprezentare corectă”, a declarat președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Și președintele României, Klaus Iohannis, a atacat ordonanța privind alegerea președinților de CJ-uri și chiar a nuanțat subiectul susținând că este făcută pentru baronii PSD, nominalizând numele lui Ionel Arsene, Marian Oprișan și Dumitru Buzatu.

”PSD nu a inteles nimic si umbla iar la cutia cu OUG. Votul românilor nu e bătaia de joc a PSD, cetățenii le-au transmis pesediștior că practica OUG trebuie să înceteze. Acest instrument e prevăzut în Constituție exclusiv pentru situații excepționale, nu poate fi folosit abuziv și netransparent. Schimbarea făcuta azi e o concesie pe care Dăncila o face în fața baronilor PSD, în încercarea de a le cîștiga sprijinul. Vor fi favorizați președinții de consilii aflați în funcții: Oprișan, Buzatu, Arsene… Acești baroni, panicați de căderea în sondaje a partidului, fac tot posibiul să își securizeze funcțiile. Constituția prevede că autorități ale administrației publice locale sunt primarii, consiliile locale și consiliile județene. Președintele consiliului județean nu e consacrat prin Constituție și nu e necesară alegerea sa într-un vot direct. Nu există un popor al județului și acest argument maschează disperarea PSD, care a înțeles că e pe punctul de a pierde conducerile în foarte multe consilii județene”, a transmis președintele României prin vocea purtătorului său de cuvânt.

Articolul anterior

Adrian Alui Gheorghe, nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din România – secțiunea proză

Articolul următor

Guvernul PSD pregătește răzbunarea împotriva bugetarilor: disponibilizări masive și salarii tăiate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *