ISSN 2457 - 3973

Guvernul PSD pregătește răzbunarea împotriva bugetarilor: disponibilizări masive și salarii tăiate!

Vă aduceți aminte de declarația deputatului PSD, Cătălin ”Mitralieră” Rădulescu, pe care a făcut-o imediat după ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare? Zicea cam așa: ” medicii să dea majorările salariale înapoi și profesorii să plece afară, la cules fructe”. S-ar părea că nu a fost deloc o răbufnire sau o figură de stil a parlamentarului PSD. Guvernul actual se pregătește să taie în carne vie în sistemul bugetar după ce, același guvern, a pompat miliarde de lei în creșteri salariale populiste pentru aceeași bugetari. Doar că socoteala electorală a PSD-ului nu a ieșit, și putem dovedi cu cifre. Haideți să vedem!

În România sunt circa 1,4 milioane bugetari și 4,6 milioane pensionari, adică un total de 6 milioane de persoane care primesc de la stat salarii sau pensii. Toți aceștia au primit în ultimul an majorări de salarii sau pensii iar promisiunile de majorări erau declarativ pe termen lung. Ba, din contra, PSD țipa ca din gură de șarpe să nu voteze nimeni cu PNL pentru că liberalii vor tăia salariile și pensiile.

Din cele aproape 6 milioane de persoane care au beneficiat de aceste majorări, au votat cu PSD 2 milioane de alegători, acesta fiind numărul total de voturi obținute de social-democrați. Trecem peste faptul că între cele 2 milioane de voturi sunt și ale unor persoane care nu lucrează în sistemul bugetar și nu sunt pensionari. Le dăm pe toate cele 2 milioane în dreptul pensionarilor și bugetarilor!

Dar celelalte 4 milioane de voturi la care spera PSD? Nu au mai venit pentru că oamenii au înțeles populismele PSD-ului și totodată derapajele din zona Justiției.

Acum ce se pregătește să facă Guvernul? Să se întoarcă împotriva celor cărora le-a pompat bani dar care nu i-a mai votat. Adică a dat cu o mână și le ia cu două!

Cel care a anunțat că urmează măsuri drastice în sistemul bugetar este, de această dată, consilierul primului-ministru!

Remus Borza, proaspăt înscris în PSD și numit consilier al premierului Viorica Dăncilă, a declarat că ”sunt prea multe instituții hiper-remunerate iar costurile din sistemul public trebuie reduse”.

”Eu pentru asta m-am alăturat acestui efort al Executivului şi al partidului aflat la guvernare. Tocmai încerc să optimizez: sunt prea multe instituţii hipergonflate, hiper-remunerate, ar trebui şi aici remunerarea să ţină cont de eficienţă şi de competenţă, ar trebui să mai reducem costurile în sectorul public şi să încurajăm mai mult şi să finanţăm investiţiile”, a declarat Remus Borza pentru Ziarul Financiar.

”Trebuie redus numărul de ministere, trebuie redus numărul de instituţii. Este o enormă birocraţie, o enormă cheltuială de bani, bani care trebuie să meargă în autostrăzi şi şcoli. Mediul de afaceri are nevoie de un milion de oameni, în vreme ce, în instituţiile de stat, sunt sute de mii de oameni care stau degeabă pe bani mulţi”, a mai spus Borza.

Declarațiile acestuia sunt cât se poate de clare: urmează disponibilizări și, cel mai probabil, și tăieri ale salariilor în sistemul bugetar! Când Borza spune că mediul de afaceri are nevoie de 1 milion de oameni, este lesne de înțeles că face comparația cu cei 1,4 milioane de angajați din sistemul bugetar. Am putea deduce că circa 400.000 bugetari urmează să fie puși pe liber, mai devreme sau mai târziu. Noi credem că se va întâmpla cât de curând.

Cu siguranță că Remus Borza nu vorbește de capul său, știe ce spune iar calculele economice arată că sistemul bugetar este, în anumite sectoare, supra-saturat de angajarea rudelor, prietenilor, amantelor de partid! Iar salariile – fără să generalizăm – sunt în anumite birouri chiar și duble față de cât se lucrează!

Disponibilizări vor exista cu certitudine. România este pe un butoi cu pulbere economic din cauza măsurilor populiste luate în ultimii ani de PSD cu sprijinul ALDE, concomitent cu lipsa totală a investițiilor. Majoritatea instituțiilor publice au bani pentru salarii până cel mult în luna septembrie pentru că bugetele nu au avut incluse majorările de 15 la sută acordate din martie, plus alte sporuri.

Așa s-a ajuns la salarii de 4.000 – 5.000 lei în primării de comune unde nu mai vezi picior de angajat după ora 12.00. Așa s-a ajuns la salarii de peste 7.000 – 8.000 lei în instituții publice unde sunt angajate rudele și pilele șmecherilor din partidele aflate la guvernare. Iar în multe birouri se taie frunze la câini în timp ce în altele se muncește pe brânci. Exemple sunt peste tot, deci și în Neamț! Iar cazul lui Liviu Dragnea care înfundă pușcăria după ce a ordonat angajarea la Direcția de Protecția Copilului a unor femei care lucrau în realitate la PSD, este elocvent.

Aceasta este situația reală a României pe care unii au încercat să o ascundă sub preș în ultimele luni.

Evident, mulți din sectorul privat se vor bucura, vor înjura printre dinți bugetarii și vor spune că salariile bugetarilor trebuie tăiate. Nu că nu ar fi așa în anumite cazuri, dar nu otova! Iar disponibilizările n-ar trebui să afecteze pe cei care muncesc, în detrimentul bugetarilor angajați pe bază de carnet de partid sau de fustă ridicată!

Însă fiecare dintre noi ar trebui să se întrebe cum și de ce s-a ajuns aici! Răspunsul îl găsim în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2016. În toate promisiunile populiste și nesustenabile ale PSD-ului, cu care a obținut peste 45 la sută din voturi. Voturi prin care PSD a primit puterea deplină să facă ce și cum dorește pentru gașca de partid, dar în niciun caz pentru oameni!

Articolul anterior

Cozmanciuc (PNL Neamț): Votul în 2 tururi ar fi mesajul corect pentru cei care spun că au înțeles ce s-a întâmplat pe 26 mai!

Articolul următor

Inundații în Piatra-Neamț! Drum blocat la ștrand, gospodării inundate! Primarul Chitic, în zonele afectate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *