NewsAllert :

A murit un fost director al Colegiului Național ”Petru Rareș” Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț primește 4 hectare pentru construirea unui Spital Municipal

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): ”Măsurile corecte luate de Guvernul PNL au dus la rezultate în avantajul românilor!”

Percheziții la traficanți de droguri în Piatra-Neamț și Ștefan cel Mare

Constructorul care a asfaltat în bătaie de joc strada Privighetorii, amendat de Poliția Piatra-Neamț! Încep controale în tot orașul!

Profu’ de sex a fost audiat de polițiști în această dimineață! Inspectorul școlar general: ”Probabil va fi dat afară din învățământ!”

Profu’ de sex din Piatra-Neamț are DOSAR PENAL! Polițiștii s-au autosesizat! (iată mesajele indecente)

Revolta părinților de la Liceul de Arte ”Victor Brauner”: ”Conducerea ISJ Neamț desființează nejustificat o clasă a IX-a!”

Primarul Andrei Carabelea s-a vaccinat împotriva COVID-19

Tragedie în Neamț! Un bebeluș de 5 luni a murit într-un incendiu! Frații săi au fost salvați de mamă!

O petrecere de botez cu … 8 persoane, întreruptă de polițiștii din Neamț. Amenzi în valoare de 11.000 lei!

Situația în fiecare localitate din Neamț cu infectările, vindecările și decesele din cauza COVID-19 (luni, 18 ianuarie)

Petrecere de botez cu 150 de persoane, întreruptă de polițiștii din Piatra-Neamț

Grav accident pe pârtia de la Durău. O bunică și nepotul, luați cu SMURD-ul.

COVID/ Cifrele pandemiei în Neamț: 12.000 infectări, 9.300 vindecări, 337 decese. Iată toate datele!

  • 21 ianuarie 2021

ISSN 2457 - 3973

Cozmanciuc solicită prefectului rediscutarea bugetului județului cu toate partidele din CJ Neamț! Iată motivele!

Președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, a cerut, marți, prefectului de Neamț să organizeze ”în cel mai scurt timp” o întâlnire cu reprezentanții partidelor politice din Consiliul Județean pentru a reanaliza bugetul județului.

Liderul PNL Neamț dorește ca la această întâlnire să fie prezenți și primarii de municipii și orașe  astfel încât, în urma discuțiilor, bugetul județului să aibă alocări cu prioritate pentru gestionarea crizei Covid-19.

”În aceste zile de criză, când lumea și România sunt zguduite de pandemia cu noul coronavirus, și județul Neamț este afectat. Vreau însă ca județul Neamț să treacă cu bine peste această criză și să fie un exemplu pozitiv, din acest punct de vedere. Propun să dăm dovadă de solidaritate politică și instituțională. Recomand a se trece peste orgoliile politice și vanitățile personale. Solicit prefectului județului Neamț să organizeze, în cel mai scurt timp, o întâlnire, respectând cadrul legal, la care să îi invite pe toți reprezentanții partidelor politice din Consiliul Județean Neamț, primarii de muncipii și orașe pentru un dialog aplicat pe marginea bugetului județului Neamț Din acest moment, bugetul județului Neamț trebuie să aibă alocări cu prioritate pentru gestionarea crizei COIVD – 19, pentru protejarea celor vulnerabili și a tuturor cetățenilor din județul Neamț și pentru relansarea economiei județului. Am încredere că propunerea mea va fi tratată cu seriozitate și responsabilitate, pentru binele tuturor nemțenilor”, a declarat președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Cel mai probabil, solicitarea liderului PNL Neamț vine și în contextul în care, Consiliul Județean Neamț avea pe lista de achiziții, în urmă cu câteva zile, jante de aliaj, cauciucuri de iarnă, tăvițe de portbagaj sau sisteme desktop în valoare de peste 25.000 euro! Iar cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț se plângeau de lipsa materialelor sanitare.

În timp ce la CJ Neamț se făceau aceste achiziții, mai mulți agenți economici din județ, dar și oameni simpli, făceau donații consistente către spital, răspunzând astfel strigătului de ajutor al medicilor, asistentelor, infirmierelor și, nu în ultimul rând, pacienților.

Pe de altă parte, în ultimele zile prefectul George Lazăr l-a acuzat pe președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, că face achiziții supra-evaluate pentru un spital modular care va fi organizat la Iași, și nu la Neamț.

”Ionel Arsene plătește 70.000 de euro pe un pat de spital modular în loc de 13.000 euro. Asta înseamnă 57.000 de euro plătiți în plus de dl Arsene pe un pat într-un spital modular și vă rog să faceți un calcul ce înseamnă 57.000 înmulțit cu 250 de paturi? Înseamnă milioane de euro plătiți în plus dl Arsene, din banii noștri ai nemtenilor. Pentru că bugetul Consiliului Județean nu este al dvs, ci este al nemțenilor”, a spus prefectul George Lazăr, într-un comunicat de presă trimis, luni, tuturor redacțiilor din județ.

Până la această oră, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, nu a avut nici o reacție, pe nici un subiect din cele prezentate mai sus.

Articolul anterior

Primarul Dragoș Chitic: Am primit dezinfectantul pentru scările de bloc din Piatra-Neamț!

Articolul următor

Coronavirus Neamț – A crescut numărul oamenilor depistați pozitiv!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *