ISSN 2457 - 3973

Primarul Dragoș Chitic: Am primit dezinfectantul pentru scările de bloc din Piatra-Neamț!

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, a declarat, marți, că a fost primit ultimul lot de dispensere și dezinfectant pentru scările de bloc.

”Continuăm montarea dispenserelor la fiecare scară de bloc din Piatra Neamț. Am montat deja peste 1000 de bucăți iar până joi 9 aprile vor fi montate dispenserele cu dezinfectant la toate cele 1806 scări de bloc”, a declarat primarul de Piatra-Neamț.
Dragoș Chitic a adăugat că zilnic sunt spălate străzile zilnic cu dezinfectant, într-un program etapizat care cuprinde fiecare cartier al orașului.
”Dezinfectăm toate scările de blocuri de locuințe din Piatra Neamț, etapizat pe zile, cu prioritate la blocurile unde au fost locatari cu rezultat al testului pozitiv. Am realizat până acum dezinfectarea a peste 1200 scari de bloc iar până joi 9 aprilie se va încheia prima etapă de dezinfectare a tuturor celor 1806 scări de bloc. Dezinfectăm zilnic spațiile publice stradale, inclusiv trotuarele, etapizat, pe cartiere, conform programului anunțat. Dezinfectăm zilnic spațiile municipalității accesate de cetățenii orașului: Piața Centrală si piețele de cartier, cladirea Forum Center”, a mai spus Dragoș Chitic.

Alte măsuri luate de Primăria Piatra-Neamț:
Oferim zilnic hrană și produse de igiena personală, persoanelor aflate în carantină în Piatra Neamț, sprijinim persoanele aflate în autoizolare care au nevoie de ajutor.
– Am sprijinit spitalul județean prin acordarea de spații de cazare cadrelor medicale, finanțarea achiziționării de echipamente de protecție și materiale dezinfectante prin Asociația umanitară Vivid.
-Ne deplasăm zilnic, prin asistenții sociali, la persoanele vârstnice pentru a le ajuta. Am distribuit peste 300 de pachete cu produse alimentare donate de firme sau asociații umanitare.
– Am afișat la fiecare scară de boc și în locurile publice pliante informative cu măsurile de autoprotecție pentru populație și cu numerele de telefon utile, puse la dispoziție pentru populație, în această perioadă.
Depinde mult prevenirea și limitarea infectării și de fiecare dintre noi. Măsurile de igienă personală și respectarea regulilor stabilite pentru evitarea infectării cu noul coronavirus reprezintă una dintre cele mai bune soluții de autoprotectie. Va rog sa stati în casă, sa respectați regulile de autoprotecție, sa evitați contactul direct cu alte persoane, să respectati deciziile luate de autorități în privința circulației și sa nu ieșiți din casă decât in perioadele permise și doar dacă este absolut necesar. Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă, în această perioadă, prioritatea zero pentru municipalitatea pietreană, orice altă activitate este trecută într-un plan secundar”,  mai spus primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic.

Articolul anterior

Medic din Spitalul Județean Neamț: Pacienții nu au tratamente pentru Covid-19! Personalul medical nu are echipamente!

Articolul următor

Cozmanciuc solicită prefectului rediscutarea bugetului județului cu toate partidele din CJ Neamț! Iată motivele!

Un comentariu

  • La asociația Aurora din DĂRMĂNEŞTI nu s-a mişcat absolut nimic,nimic parcă nu am exista .La alegeri suntem bombardați cu sute de pliante cu promisiuni, atunci suntem cetățeni ai urbiei???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.