NewsAllert :

Date noi despre accidentul de la Chintinici-Roznov! Sunt 2 victime!

Grav accident rutier la Chintinici-Roznov, joi seara. (foto-galerie)

A murit un fost director al Colegiului Național ”Petru Rareș” Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț primește 4 hectare pentru construirea unui Spital Municipal

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): ”Măsurile corecte luate de Guvernul PNL au dus la rezultate în avantajul românilor!”

Percheziții la traficanți de droguri în Piatra-Neamț și Ștefan cel Mare

Constructorul care a asfaltat în bătaie de joc strada Privighetorii, amendat de Poliția Piatra-Neamț! Încep controale în tot orașul!

Profu’ de sex a fost audiat de polițiști în această dimineață! Inspectorul școlar general: ”Probabil va fi dat afară din învățământ!”

Profu’ de sex din Piatra-Neamț are DOSAR PENAL! Polițiștii s-au autosesizat! (iată mesajele indecente)

Revolta părinților de la Liceul de Arte ”Victor Brauner”: ”Conducerea ISJ Neamț desființează nejustificat o clasă a IX-a!”

Primarul Andrei Carabelea s-a vaccinat împotriva COVID-19

Tragedie în Neamț! Un bebeluș de 5 luni a murit într-un incendiu! Frații săi au fost salvați de mamă!

O petrecere de botez cu … 8 persoane, întreruptă de polițiștii din Neamț. Amenzi în valoare de 11.000 lei!

Situația în fiecare localitate din Neamț cu infectările, vindecările și decesele din cauza COVID-19 (luni, 18 ianuarie)

Petrecere de botez cu 150 de persoane, întreruptă de polițiștii din Piatra-Neamț

  • 22 ianuarie 2021

ISSN 2457 - 3973

Cum va arăta viitoarea Piață Centrală a municipiului Piatra-Neamț!

Autoritățile locale susțin că au finanțarea necesară reconstrucției Pieței Centrale a municipiului Piatra Neamț. Suma aprobată odată cu documentația tehnico-economică de Compania Națională de Investiții este de 17,5 milioane lei. Inițial, municipalitatea a solicitat cu un milion de lei în plus dar pentru că structura de oțel și fundația de beton pot fi folosite pentru viitoarea construcție, calculele au dat suma menționată mai sus. Cu privire la fundație și la scheletul metalic, autoritățile dau asigurări că s-au făcut expertize științifice care garanează că incendiul din 19 iulie 2014 nu au afectat aceste structuri.piata 3

Cât privește noua piață, aceasta va păstra, în proporție de 90 la sută, structura arhitectonică a pieței vechi. Diferența o face zona de pește care va fi scoasă în exteriorul pieței, dar parte integrantă a acesteia, cu posibilitatea clienților și a celor care aprovizionează să intre direct de pe aleea pietonală și nu prin interior ca în vechea structură.

În rest, zona centrală a pieței, cu tarabe, va fi ocupată de producătorii autohtoni (mai mult sau mai puțin producători…). Lateralele pieței vor fi modulate și vor fi structurate pe zone de lapte/brânzeturi, carne congelate, panificație, conserve, preparate și semi-preparate din carne. Același lucru se va întâmpla și la etajul pieței.

Noutatea o reprezintă faptul că autoritățile intenționează să amenajeze o zonă special pentru comercianții de flori. Cel mai probabil, aceasta va fi amplasată la etaj.

Tot ca noutate, în viitoarea piață nu se vor mai regăsi comercianții de produse chimice sau mase plastice (butoaie, găleți, borcane, etc). Astfel, piața agro-alimentară va avea destinația pe care trebuie să o aibă normal un astfel de obiectiv.

În viitoarea piață, autoritățile inteționează să aibă și o zonă de ”food”, cel mai probabil un restaurant de tipul ”împinge tava”. Probabil vor fi suficienți doritori să participe la licitația privind administrarea unei astfel de afaceri sigure la prima vedere.

Și pe zona de module va exista cu certitudine concurență la licitația pe care o va organiza CMI Urban în timp ce tarabele vor fi închiriate lunar.

Există voci care spun că vechii comercianți din piață ar trebui să aibă prioritate pentru viitoarele spații, Alții spun că trebuie asigurate condiții egale pentru toți potențialii investitori, mici sau medii.

Deocamdată, piața este desenată și finanțată doar pe hârtie. Toată lumea așteaptă semnătura ministrului Dezvoltări pentru finanțarea aprobată, săptămâna trecută, de consiliul tehnico-științific al ministerului. Urmează demararea procedurilor de licitație, apoi licitația propriu-zisă urmată de nelipsita contestație, soluționarea acesteia și apoi demararea lucrărilor. Termenul de finalizare a lucrărilor este de circa 3 luni de zile. Specialiștii spun că se poate lucra și toamna și iarna așa că piața ar putea fi dată în folosință, spre exemplu, pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. De fapt s-ar respecta promisiunea făcută de politicieni. Cu un an întârziere!

Articolul anterior

Festivalul Internațional Vacanțe Muzicale: invitat special, trupa TAXI! (program complet)

Articolul următor

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): Legea pensiilor militarilor, o reparație morală!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *