Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): Legea pensiilor militarilor, o reparație morală! • News Allert

ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): Legea pensiilor militarilor, o reparație morală!

Noua legislație privitoare la pensiile militarilor este un gest reparatoriu al Parlamentului, a declarat, marți, deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

”Votul de astăzi dat în Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților  în legătură cu proiectul de lege privitor la pensiile militarilor reprezintă un gest de normalitate și o reparație morală. Este important ca sistemul de pensii din acest domeniu să nu aibă o coloratură politică. Pensiile pentru categoriile de persoane care au lucrat în sistemul de apărare, interne și ordine publică trebuie să fie la un nivel care să arate respect față de modul cum și-au exercitat meseria”, a declarat Cozmanciuc.

Parlamentarul a adăugat că baza de calcul a pensiei se va raporta la media veniturilor obținute în ultimele șase luni, medie la care se va adăuga un spor, iar acest lucru vine tocmai pentru a determina realizarea unor pensii decente.

”Consider că acest proiect de lege reprezintă și o motivație pentru cei care aleg o carieră sau activează în aceste domenii determinate pentru securitatea națională, iar Parlamentul, prin Camera Deputaților ca for decizional pe această speță, trebuie să dea dovadă de responsabilitate față de militari”, a apreciat președintele PNL Neamț, membru al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților.

Articolul anterior

Cum va arăta viitoarea Piață Centrală a municipiului Piatra-Neamț!

Articolul următor

Infractor din Mărgineni, extrădat din Italia!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular