ISSN 2457 - 3973

Cum va fi vremea de Înviere și de Paști în județul Neamț și în țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o informare meteorologică valabilă pentru intervalul 27 aprilie, ora 12.00 – 28 aprilie, ora 18.00 care vizează manifestări de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale.

Totodată a fost emisă o atenționare meteorologică de cod galben pentru intervalul 27 aprilie, ora 15.00 – 28 aprilie, ora 04.00 cu instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

În după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și punctiform 35…40 l/mp.

Judeţele vizate de atenţionarea cod galben sunt Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Cluj, Mureş, Harghita, Covasna, Arad, Alba, Sibiu, Hunedoara, Braşov, Suceava, Neamţ, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dolj, Olt şi Teleorman.

Articolul anterior

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc: Vă doresc tuturor sărbători fericite, pace în suflet și speranța că mâine va fi mai bine

Articolul următor

Zeci de proiectile, găsite într-o pădure din Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular