• 6 martie 2021

ISSN 2457 - 3973

Zeci de proiectile, găsite într-o pădure din Neamț

Vineri, 26.04.2019, la ora 12:01, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în comuna Brusturi sat Poiana, pădurea Poiana au fost descoperite două elemente de muniție neexplodată.

Cele două proiectile au fost descoperite de către o persoana din municipiul București cu ajutorul uni detector de metale.

Bărbatul deține în mod legal detectorul și nu este prima dată când face o astfel de descoperire. Când vine la părinții săi, în comuna natală, își aduce detectorul și iese prin pădure la căutări.
La locul evenimentului s-a deplasat echipa pirotehnică a unității cu o autospecială pirotehnică încadrată cu 3 subofițeri de la Detașamentul de Pompiei Piatra Neamț, care a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafață de 800mp și a descoperit o lovitură de aruncător cal. 50mm, 28 proiectile explozive cal. 47mm, 56 cartușe cal. 7,92mm și 1 focos pentru proiectile, muniție ce provine din al Doilea Război Mondial.
Echipa pirotehnică a procedat la ridicarea, transportul și depozitarea muniției descoperite în vederea distrugerii în condiții de siguranță.

Articolul anterior

Cum va fi vremea de Înviere și de Paști în județul Neamț și în țară

Articolul următor

Scrisoare de la stomacul tău, de Paști. Reguli sănătoase de la toxicologul Dumitru Nastasă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *