ISSN 2457 - 3973

Cum va fi vremea în Neamț, până vineri, 7 februarie

Vremea s-a răcit accentuat față de ziua precedentă și a fost închisă ca aspect. Pe arii din ce în ce mai extinse, s-au semnlat precipitații predominant sub formă de ploaie în primele ore ale intervalului, care apoi s-au transformat în ninsoare. La munte a nins. Izolat cantitățile de apă au fost mai însemnate: 23 l/mp la Rețitiș, 18 l/mp la Bârnova și 12 l/mp la Botoșani.
La ora 02.00, stratul de zăpadă măsura 63 cm la Rețitiș, 29 cm la Ceahlău-Toaca, 10 cm la Poiana Stampei, 10 cm la Bârnova, 10 cm la Rădăuți, 10 cm la Botoșani, 5 cm la Suceava, 4 cm la Cotnari, 3 cm la Tg. Neamț, 2 cm la Roman, Focșani și Galați, 1 cm la Piatra-Neamț.
Vântul s-a intensificat treptat și a avut la rafală viteze de 70…90 km/h, în special în jumătatea de sud a regiunii, iar la peste 1700 m, a suflat tare, cu 140…170 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și amplificând senzața de rece. Izolat și trecător s-a semnalat ceață, iar la altitudini mari aceasta a fost asociată și cu depunere de chiciură.
Temperaturile maxime au fost cuprinse între 1 grad la Rădăuți, Suceava și 6 grade la Focșani și Galați, iar cele de la ora 0500 s-au situat între -7 grade la Rădăuți și 0 grade la Focșani.
Prognoza 24 ore județul Neamț (intervalul 06.02.h08-07.02.h08)
Vremea va fi rece. Cerul va fi mai degajat ziua, iar noaptea se va înnora treptat și local se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări la începutul intervalului de 50…60 km/h, iar pe crestele montane 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, determinând scăderea vizibilității și amplificând senzața de rece, apoi va slăbi în inbtensitate.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 0 și 2 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 și -1 grad.

Articolul anterior

Deputatul Ciprian Șerban: ”Cine trădează o dată, va trăda și a doua oară!”

Articolul următor

Ambulanțe rămase în zăpadă! Mii de oameni din Neamț, fără energie electrică din cauza vântului!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *