ISSN 2457 - 3973

Cum vede un nemțean România după ce a stat 20 ani în Italia!

Adrian Chifu este din Piatra Neamț şi s-a mutat în Italia în anul 1996. A rămas în Peninsulă în toți aceşti 20 de ani. Practic a trăit mai mult in Italia decât în România, unde şi-a petrecut primii 19 ani din viață, ani în comunism şi început de capitalism.

Cum vede țara Adrian Chifu, după 20 de ani de democrație şi aşa-zisă evoluție?

„Astăzi se implinesc 20 de ani de când am părăsit #Romania. Am trăit 19 ani în România și 20 de ani în #Italia. A fost o zi tristă pentru că abandonam studiile superioare, prietenii și familia. Dar a fost și o zi plină de speranță pentru o viață mai bună. Mi-a fost foarte greu la început până m-am obișnuit cu noua viață. Îmi lipsea totul de-acasă. În 1996 România trecea prin momente grele și nu putea să-mi ofere tot ce-mi doream. Însă mi-a oferit  educația și m-a format ca om. fb_img_1477731593541Apoi milioane de români m-au urmat . După 20 de ani nu s-a schimbat nimic. Românii continuă să părăsească țara în căutarea unui trai mai bun. #Diaspora trimite foarte mulți bani în țară este adevărat, dar România prin acest schimb și-a pierdut valorile și cetățenii. Poate într-o zi vom reveni acasă”, a declarat Adrian Chifu.

Acesta este adevărul despre România iar pentru asta trebuie să mulțumim întregii clase politice. Însă absența de la vot nu este clar o soluție! Din contra, o prezență masivă la urne din partea alegătorilor ar putea să ofere României o şansă!

Articolul anterior

O persoană din Tarcău a ars de vie în propria locuință

Articolul următor

Un bătrân de 80 ani din Piatra Şoimului a fost găsit mort în pădurea din zona Neguleşti!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *