ISSN 2457 - 3973

Daniel Chițoiu a semnat un angajament de loialitate față de ALDE Neamț

Daniel Chițoiu, candidat pe prima poziție la Camera Deputaților din partea ALDE Neamț a semnat un angajament de loialitate față de partid pe care, dacă îl va încălca, va demisiona din calitatea de parlamentar.

Acesta candidează din partea ALDE Neamț pe prima poziție la Camera Deputaților iar vineri, împreună cu co-președinții Ion Asaftei (candidat Camera Deputaților) și Mihai Alexandru (candidat Senat), a susținut o conferință de presă.

ALDE îşi doreşte ca România să devină, în următorii 25 de ani, a şaptea putere economică a Europei, a declarat fostul vicepremier Daniel Chiţoiu.

Daniel Chiţoiu a declarat că potenţialul ţării – a şaptea ca mărime şi ca număr de locuitori din Europa – poate să situeze România pe această poziţie din punct de vedere economic.

‘Ne bazăm pe dezvoltarea economică sustenabilă de cel puţin 5 la sută în fiecare an şi astfel vom putea reduce decalajul economic faţă de alte state membre al Uniunii Europene. Programul nostru economic are la bază alocarea unor resurse financiare de aproximativ 100 miliarde euro dintre care 48 miliarde de euro din bugetul de stat prin alocarea a 6 la sută din PIB pentru investiţii. Prognozele ne arată că avem un PIB de circa 200 miliarde de euro anual. Dacă alocăm în fiecare an 6 la sută, vom avea 48 miliarde euro pentru investiţii pe următorii patru ani. De asemenea, avem fonduri europene structurale la dispoziţie’, a declarat Daniel Chiţoiu.

Fostul vicepremier a spus că ALDE propune ca impozitele pe dividende şi vânzările activelor statului să intre într-un fond naţional de investiţii pentru infrastructură, infrastructură educaţională şi în domeniul sănătăţii.

De asemenea, Daniel Chiţoiu a declarat că autostrada care face legătura între Moldova şi Ardeal va fi gata până în anul 2022.

‘Actual guvern, aşa-zis tehnocrat, a aprobat în master-planul de transport termene care adâncesc decalajul faţă de celelalte regiuni. Autostrada are termene până în 2028. Noi vrem să se realizeze până în 2020 tronsonul Ungheni – Iaşi – Tîrgu Neamţ iar tronsonul până la Târgu Mureş să se realizeze până în 2022’, a declarat Daniel Chiţoiu.

În domeniul sănătăţii, fostul vicepremier a spus că ALDE susţine înfiinţarea celor trei spitale regionale, dar că prioritatea o reprezintă alocarea fondurilor pentru modernizarea sau construirea spitalelor judeţene.

Daniel Chiţoiu a mai spus că ALDE doreşte asigurarea condiţiilor pentru sporirea natalităţii prin construcţia de creşe, grădiniţe şi after-school-uri’. Pentru stimularea investiţiilor româneşti, el a spus că ALDE a prevăzut crearea unor condiţii pentru accesul facil la finanţare.

‘În ultimul timp, investiţiile româneşti nu au acces facil la sursele de finanţare atât din partea băncilor cât şi din partea statului. Avem prevăzute crearea unor condiţii pentru accesul facil la finanţare şi garantare pentru micii întreprinzători şi IMM-uri. O problemă pentru accesarea fondurilor europene este co-finanţarea, iar băncile aveau restricţii privind creditarea. Mecanismele pe care noi le propunem sunt atât ajutoare de stat în sumă de 500 milioane euro atât pentru întreprinderi, cât şi pentru IMM-uri’, a spus Daniel Chiţoiu.

Totodată, fostul ministru al Finanţelor a dat exemplul programului ‘Prima afacere’ pe care ALDE vrea să îl implementeze şi care prevede scutirea pe 3 ani a impozitului pe salarii, cât şi a contribuţiilor sociale datorate de angajatori. Daniel Chiţoiu a precizat că bugetul alocat educaţiei va creşte anual cu 13 la sută până când PIB-ul alocat acestui domeniu va ajunge la 6 la sută.

Daniel Chiţoiu candidează din partea ALDE Neamţ pe prima poziţie la Camera Deputaţilor.

sursa: Agerpres

Articolul anterior

O bătrână a murit carbonizată într-un incendiu la Săvinești

Articolul următor

PSD Neamț susține înființarea codurilor economic și administrativ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.