ISSN 2457 - 3973

PSD Neamț susține înființarea codurilor economic și administrativ

Luminiţa Vîrlan, candidat PSD Neamţ la Camera Deputaţilor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că PSD doreşte implementarea a două coduri care să vină în sprijinul mediului de afaceri.

Totodată, Vîrlan a precizat că PSD va înfiinţa un minister al IMM-urilor, antreprenoriatului şi turismului.

‘Sunt pregătite ca draft două coduri importante. Este vorba de cel economic, care să cuprindă codul fiscal, cel de procedură fiscală şi legea evaziunii fiscale, care poate fi realizat în maxim 500 pagini şi de codul administrativ care va cuprinde legislaţia centrală şi locală. Cele două coduri vor conţine toate reglementările şi nu vor necesita o procedură suplimentară pentru mediul de afaceri’, a declarat Luminiţa Vîrlan.

Ea a spus că cele două coduri vor fi în dezbatere publică până la mijlocul anului 2017, urmând să fie implementate de la 1 iulie 2017.

La rândul său, Dan Manoliu, candidat pentru Senatul României, a declarat că PSD doreşte şi perfecţionarea sistemului informatic on-line.

‘În acest program este şi relaţia stat-oameni de afaceri care cuprinde perfecţionarea sistemului informatic cu plăţi on-line şi depunerea on-line a formularelor care se cer. Esenţial este realizarea interconectării între sistemele informatice ale instituţiilor publice. De asemenea, vorbim de reducerea la jumătate a numărului de taxe până la 1 ianuarie 2018 şi un nomenclator tipărit de taxe ale tuturor instituţiilor, până la 31 martie 2017. De asemenea, solicitările necesare firmelor, documentele aflate la instituţiile publice nu vor mai fi solicitate direct agenţilor economici ci vor fi preluate direct între instituţii prin sistemele informatice. Pentru asta se va înfiinţa un departament în guvern pentru implementarea celor de mai sus’, a declarat Dan Manoliu.

Articolul anterior

Daniel Chițoiu a semnat un angajament de loialitate față de ALDE Neamț

Articolul următor

Scurt ghid de ”interpretare” a campaniei electorale! Care este bilanțul Guvernului Dacian Cioloș?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *